În curând vom putea gusta bere „de Bistrița”. Asta pentru că pe o stradă din Bistrița se va amenaja un spațiu pentru producția de bere artizanală.
Puțini știau că acum 100 de ani, în Bistrița erau mai bine de 5 locuri unde se fabrica bere. Ei bine, lucrurile s-au schimbat după plecarea sașilor, mari maeștri într-ale fabricării berii și a vinului.
O firmă din Bistrița pare să încerce să reînvie tradiția și pregătește o fabricuță pentru producția de bere artizanală. Potrivit proiectului depus la Agenția pentru Protecția Mediului, făbricuța va funcționa pe strada Busuiocului.
„Echipamentul care va fi achiziționat va avea capacitatea de producție de 500 l bere/șarjă (…) Materiile prime folosite pentru producerea berii sunt: malțul (din orz sau grâu), hamei, drojdie și apă”, se mai arată în proiect.
Berea va fi ambalată în butoaie și sticle cel mai probabil din sticlă. Deocamdată, firma respectivă este în faza de obținere a autorizațiilor și avizelor necesare, așa că mai avem puțin de așteptat până când vom gusta bere „de Bistrița”.