Primăria Bistrița vrea să înființeze echipe mobile care să intervină în cazul violenței domestice. Acestea vor fi formate din asistenți sociali, dar și polițiști locali din cadrul serviciilor primăriei.
Victimele violenței în familie urmează să primească sprijin și de la Primăria Bistrița, care se pregătește să organizeze echipe mobile în acest sens. Rolul acestora va fi să acorde consiliere psihologică, juridică și asistență medicală victimelor violenței domestice.
Echipele în cauză vor folosi autospecialele Poliției Locale pentru a ajunge în timp util la aceste cazuri și vor fi formate din asistenți sociali, psihologi și polițiști locali. Intervențiile se vor limita la municipiul Bistrița și eventual la localitățile componente.
„Prin hotărârea Consiliului Local, competența echipei mobile poate fi extinsă prin includerea unor reprezentanți ai poliției locale, serviciului public de asistență medicală comunitară, oricăror alți specialiști din cadrul aparatului propriu, reprezentanți ai diferiților furnizori privați de servicii sociale, volunari etc… Din componența echipei mobile pot face parte reprezentanți ai diferitelor culte religioase reprezentative pe plan local, precum și reprezentanți ai unor asociații sau fundații cu activitate relevantă în domeniul violenței domestice, egalității de șanse între femei și bărbați, sprijin umanitar, acțiunilor în domeniul caritabil, cu care au fost încheiate acorduri de parteneriat/convenții, dar și voluntari”, se arată într-un proiect de hotărâre.
Consilierii locali își vor da acordul sau nu pentru materializarea acestui proiect, în ședința ordinară din această săptămână. Deocamdată nu se știe cum vor acționa concret aceste echipe mobile. Cert este faptul că Primăria Bistrița își dorește o permanență a acestui serviciu.
Primăria Bistrița nu se oprește aici și vrea să dezvolte și un centru socio-medical pentru victimele violenței domestice, care să acorde consiliere psihologică, juridică și asistență medicală victimelor violenței domestice.