Penultima confruntare pe echipe a adus mai multă tensiune și emoții. Motocicliștii au trimis în battle echipele celor două bârgăuance. Preparatele în stil italian au trimis-o pe una dintre ele acasă.
Tensiunea a crescut, emoțiile și nervii au atins cote maxime, inima a bătut mai tare. Penultima confruntare pe echipe din acest sezon a venit cu o adevărată provocare.
Cele trei echipe au avut la dispoziție 120 de minute să gătească un meniu de degustare. Starter-ul, main course-ul și desertul trebuiau să fie pe aceeași farfurie.
Cei 11 motocicliști au decis că cele mai bune preparate au fost ale echipei lui Bontea, așa că echipele celor două bârgăuance au intrat la duel.
Battle-ul… în stil italian
Echipa albastră și cea galbenă au ieșit din bucătărie pentru ca atunci când s-au întors, pe masă să fie deja amplasate cloșuri. Fiecare concurent și-a ales un loc, implicit un produs de sub cloș.
Tema a fost în stil italian, având o gamă diversificată de produse din acest spectru. Elena a avut de gătit folosind roșii deshidratate, iar Ștefania cu canneloni.
„Farfuria mea e o farfurie de trecere. Dar stau și mă gândesc: dacă nu e pe gustul chefilor?”, a zis Elena.
Ștefania a fost mai încrezătoare în preparatul ei, ea și venind din Italia.
„Chefii ar trebui să găsească gust în farfuria mea. E ceea ce îți pune pe masă în Italia”, a spus aceasta.
Ștefania a avut noroc, primind 12 puncte. Din păcate, preparatul Elenei a primit cel mai mic punctaj, părăsind concursul.