Se vorbește de reabilitarea și consolidarea barajului de la Colibița. Deși nimeni nu contestă utilitatea și necesitatea acestei intervenții, unii își pun alte semne de întrebare. „Ce se va face cu aurul din Colibița, această resursă inestimabil de valoroasă, care riscă să dispară ?”, se întreabă ecologiștii.
Se vorbește de luni bune de reabilitarea barajului de la Colibița. Nimeni nu contestă necesitatea acestei lucrări, chiar dacă au existat numeroase discuții.
Totuși, o declarație recentă a ministrului Apelor, Ioan Deneș, i-a făcut pe unii să sară ca arși, văzând cât de ignorant este acesta vis-a-vis de „aurul” din Colibița.
„A zis ministrul Deneș că peștii din Colibița o să trăiască într-un ochi de apă de 20 metri pătrați. Păi în atâta spațiu se vor călări unul pe altul și vor ajunge la canibalism. Nu se poate așa ceva”, a declarat Cristian Țetcu din cadrul partidului Verde.
Acesta a mai explicat că anumite specii de pești din lacul Colibița au un cod genetic extraordinar. Acesta ar urma să se piardă, o dată ce se ia măsura „farfuriei” sau a „ochiului de apă de 20 metri pătrați”.
„Ar putea să mărească ochiul de apă, sau dacă nu are unde, să îl mute temporar, în altă zonă din țară. Dar să nu fie ignorat. Se văd niște lacune extraordinar de mari în ce privește reabilitarea barajului și reamenajarea malurilor Bistriței Ardelene. Nici măcar pe vremea lui Răposatu’ nu se făceau lucrările cu așa mare impact negativ asupra biodiversității”, a concluzionat președintele filialei județene a Partidului Verde.