Vine căldura și cu mic, cu mare, se iese în natură. Totuși, atenția ar trebui să fie sporită deoarece există riscul să fiți mușcați de căpușe. Zeci de persoane au ajuns de la începutul lunii iunie la Urgențe, fiind mușcați de căpușe. Unii au fost transferați la Boli Infecțioase.
S-a așteptat atât de mult vremea caldă. Așa că de fiecare dată când e frumos afară, oamenii ies la iarbă verde, grătare, distracție în natură.
Doar că apar și pericolele. Iar riscul ca o persoană să fie mușcat de o căpușă, mai ales dacă umblă prin zone cu iarbă înaltă, e mare.
”De la începutul lunii iunie și până în prezent, la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 17 adulți cu mușcătură de căpușă. La Ugențe Pediatrie au fost trei cazuri” a declarat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița, Camelia Strungari.
Deși nu toate căpușele prezintă riscul infestării cu boala Lyme, în urma extragerii acestora pot apărea unele complicații.
”Din totalul de persoane ce au ajuns la Spital cu mușcătură de căpușă, nouă pacienți au fost transferați la secția de Boli Infecțioase, pentru tratament cu antibiotic, în urma unor complicații” a mai explicat Camelia Strungari.
Deși internetul este plin de ”metode” de a scoate căpușele, doctorii sfătuiesc ca extragerea insectelor să se facă de către cadre medicale. De asemeneaa, dacă ați extras o căpușă, fără să vă dați seama ce a fost, cel mai indicat este tot un consult medical de specialitate.