Potrivit proiectului de buget aferent anului 2024, printre achizițiile din acest an ale Primăriei Bistrița se numără și două aparate foto, cu obiectiv și accesorii. În descrierea liniei bugetare, cele două aparate sunt prinse la capitolul 5.2.01 „Autorități executive și legislative”, adică la categoria cabinetului primarului Turc. Pentru edil, de o vreme încoace, imaginea pare să fie foarte importantă. E vorba, desigur, doar de imaginea propriei persoane. Nu și de imaginea furnizată de camerele de supraveghere din oraș. Investițiile în schimbarea și completarea camerelor de supraveghere din oraș lipsesc cu desăvârșire de la cheltuielile acestui an.
Primarul Ioan Turc are grijă deja de mai mulți ani ca toată lumea să îi vadă, în cele mai bune condiții, conferințele de presă. Le transmite live pe Facebook, folosind aparatură profesională, care ar face invidioase chiar și televiziunile locale.
Toate mișcările edilului sunt imortalizate de consilierii săi și postate pe Facebook sau Tik Tok. Nu degeaba internauții îl numesc, mai în glumă, mai în serios – „Prințul Tik Tok-ului”.
Potrivit proiectului de buget de anul acesta, Primăria Bistrița va achiziționa, cu 15.000 de lei, două aparate foto cu obiectiv și accesorii. Deși în proiect se specifică doar faptul că aparatele foto vor fi folosite de „executiv”, n-ar fi mare mirare ca acestea să fie destinate cabinetului edilului pentru documentarea foto a activității sale.
Primarul Ioan Turc pare să fie preocupat însă doar de imaginea sa – nu și de siguranța bistrițenilor.
Potrivit bugetului propus pentru anul 2024 făcut public de municipalitate, investițiile în completarea și înlocuirea camerelor de supraveghere din oraș lipsesc cu desăvârșire.
Asta în condițiile în care mai funcționează maxim 20 de camere de supraveghere în tot orașul, iar imaginile furnizate de acestea sunt slabe calitativ. Mai multe despre situația camerelor de supraveghere din oraș puteți citi mai jos:
Printre investițiile din acest an ale Primăriei Bistrița se numără și două mașini de numărat bani. Pentru acestea municipalitatea alocă suma de 10.000 de lei.
Și Direcția Patrimoniu va primi o dronă în valoare de 11.000 de euro. Iar dispeceratul Poliției Locale este dotat cu aer condiționat.
De asemenea, Primăria Bistrița mai că nu transformă Centrul Cultural Municipal într-un studiou de televiziune sau film. Instituția va fi dotată cu aparatură și softuri: un ghimbal (folosit de profesioniștii din foto/video pentru stabilizarea imaginii), mixer audio, două laptopuri, unul echipat pentru procesare video care costă 20.000 de lei și mai multe programe pentru editare foto și video.
Acest personaj a distrus acest oraș
dar mai avem puțin și scăpăm de toți incompetentii din PNL si PSD.