-3.6 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Asociația Ținutul Grăniceresc vrea să atragă turiști. Ce zonă va înfrumuseța și promova:

Județul nostru este unul bogat în peisaje și resurse ce au potențialul de a atrage mii de turiști. Important e să fie cineva care să le valorifice și promoveze. Așa a luat naștere ideea unei Asociații numită „Ținutul Grăniceresc”. Și are planuri mari pentru două zone din județ.

Numărul turiștilor în județul nostru crește, de la an la an. Însă dacă zonele frumoase ale acestuia ar fi valorificate și promovate, numărul vizitatorilor străini ar crește exponențial.

Două zone bogate și ca frumuseți naturale, dar și ca și cultură și obiceiuri sunt Țara Năsăudului și Țara Rodnei. Sau, așa cum i se mai spune, Ținutul Grăniceresc.

Așa a luat ființă și ideea unei asociații cu același nume. Aceasta este o asociere între comuna Măgura Ilvei și Consiliul Județean Bistrița Năsăud.

„Asociația va avea ca scop crearea cadrului de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale din zona Ținutului Grăniceresc în vederea coordonării activităților de dezvoltare durabilă în domenii precum: infrastructură de transport, turistică, de agrement, turism, agricultură, creșterea animalelor, protecția mediului și biodiversitate, prezervarea culturii, artei și meșteșugurilor tradiționale, promovarea zonei ca destinație turistică și de investiții, sănătate și securitate prin facilitarea cooperării și schimbului de informații între furnizorii de astfel de servicii publice”, se explică în hotărârea de înființare.

Mai mult, acțiunile asociației sunt menite să contribuie la „Recuperarea şi afirmarea plenară a Identităţii culturale a Grănicerilor, prin valorificarea superioară a Patrimoniului natural şi cultural tradiţional, repertoriat în fiecare localitate a regiunii şi reevaluarea acestui inestimabil tezaur de valori prin turismul ecologic şi cultural, la nivel local, zonal, naţional şi internaţional”.

Asociaţii declară că „interesul comun care stă la baza constituirii Asociaţiei este convingerea şi voinţa comunităţilor şi tuturor locuitorilor din zona montană, denumită generic «ȚINUTUL GRĂNICERESC» de a schimba paradigma dezvoltării durabile a întregii regiuni, prin reconsiderarea Culturii și Patrimoniului cultural, ca fiind factorul principal al unei noi viziuni și al unui nou program de dezvoltare durabilă, în conformitate cu reglementările naționale și internaționale.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: