1.6 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

AQUABIS: Precizări referitoare la tarifele pe care bistrițenii le plătesc la apă

Pentru o informare corectă a locuitorilor județului Bistrița-Năsăud beneficiari ai serviciului de apă și canalizare, Aquabis SA aduce o serie de precizări referitoare la tarifele practicate și poziția ocupată în clasamentul celor mai scumpe orașe când vine vorba de prețul apei. 

Operatorul Aquabis SA se situează pe locul 21 la nivel național în clasamentul tarifelor practicate de operatorii serviciilor de apă și canalizare, conform tabelului A.N.R.S.C. actualizat la data de 01 ianuarie 2024:

„Tariful aplicabil la nivelul județului Bistrița-Năsăud prin Decizia cu nr. 219/05.12.2022 a Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice este 7,33 lei/mc pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită, respectiv 6,16 lei/mc pentru canalizare – epurare (exclusiv TVA).

În ceea ce privește modalitatea de calcul a cantităţii de apă meteorică preluată în sistemul public de canalizare, menționăm faptul că aceasta se realizează în conformitate cu prevederile Legii 241/2006 – Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, cu Ordinul 88/2007 al preşedintelui A.N.R.S.C. şi cu Regulamentul AQUABIS S.A. de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

Cantitatea de apă meteorică se calculează după formula detaliată în articolul publicat și menționată în conținutul fiecărei facturi:

Qm = ( SC • 0.85 + SN • 0.05 ) • K

Este important de menționat faptul că stabilirea cantității de apă meteorică este influențată de suprafața construită, respectiv neconstruită declarată la momentul întocmirii contractului și probată prin documentele depuse la dosar de către fiecare abonat în parte. Cantitatea este influențată și de coeficientul de precipitații comunicat lunar de către Administrația Națională de Meteorologie.

Prin urmare, având în vedere variabilele luate în considerare în formula de calcul a cantității de apă meteorică facturată (suprafața construită, suprafața neconstruită și coeficientul lunar de precipitații), aceasta este distinctă pentru fiecare locație de consum în parte.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Tot furt e. In momentul in care in viisoara, unirea, sigmir sau alte localitati componente nu ploua si voi bagati 5-10-15 mc apppa meteorică, se numeste furt.
    Cand o sa se masoare individual cantitatea de appa meteorica, o sa fie bine. Piteti da optiunea asta clientilor, de a monta statii de masurare. Sunt ieftine.
    Si o alta problema pe care o puteti face, sa verificati unde merge apa celor care nu au contract pentru canalizare. Sunt oameni cu bani si functii publiice/la stat importante care nu platesc canalozare desi sunt racordati (am vecini in situatia asta).
    Aceasi problema ca la gunoi. Daca ati verifica sa plateasca toti, atunci si costurile ar fi mai mici, pentru ca s-ar diminua furturile. Altfel, continuand in coruptia ce pluteste pprin diversele institutii sau companii, incurajati doar furtul si din partea celor ce sunt cinstiti acum.

  2. Este foarte scump M3 fata de pozitia geografica a jud.BN.,unde nu avem lipsa de apa că în alte zone.Se facturează foarte multe pierderi,chiar și aproape jumătate din consum.Nu se poate așa ceva.Aquabis motivează tot felul de nereguli care ar exista cu citirea, verif.contoare,pierderi in ap.etc.

  3. 35 de ani de cand sa legalizat hotia la drumul mare. Are cineva habar unde merg acesti bani atat de vadit furati din buzunarele noastre? Nu sa pomenit o excrocherie mai mare ca asta de la Caritas si F.N.I incoace in care consumatorul sa trebuiasca sa plateasca SURSA pe care dupa aceea trebuie sa o plateaca pentru consum si evacuare. Derbedeilor, pardon domnilor daca Dumnezeu nu ar mai da ploaie deloc si voi a ti ramane fara sa mai aveti ce furniza si factura din ce a ti mai trai? In loc sa fiti multumitori ca aveti cu ce lucra, aveti ce furniza si factura mai puneti tot pe consumatori sa plateasca sursa, adica faptul ca Dumnezeu prin crearea circuitului apei in natura face sa se intoarca prin ploaie apa iar la voi, pentru a avea ce furniza si ce incasa. Taxati tot pe consumatori ca si cand ar fi vinovati de faptul ca Dumnezeu va dat voua pe mana imbecililor sursa Sa. Apa nu e a voastra nu a ti inventat o nici nu o fabricati ci este darul Lui Dumnezeu. Tratati o ca atare si nu va mai purtati de parca a ti mostenit o de la parintii vostrii. Sa va fie rusine.

  4. Domnilor o intrebare va rog. Daca ar da Dumnezeu ploaie ca la Valencia recent, cat ar trebui sa plateasca un consumator de la casa? Si apoi cea care ploua pe strazi si ajunge in canalizari sa inteleg ca o plateste administratorul respectivelor strazi? Si apoi ploaia nu este SURSA MATERIEI PRIME PENTRU CA VOI SA AVETI CE FURNIZA SI FACTURA ? Puneti tot consumatorul sa plateasca pentru ca Dumnezeu va dat materie prima? Despre ce vorbim aici va rog? Nu este evident inca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.