Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud a avut un program intens, îl ultimele luni, chiar și în vacanță. Cetățenia și incluziunea digitală reprezintă priorități pentru Casa Corpului Didactic, care a sprijinit concret efortul de pregătire a personalului didactic din județ. Aproape 2000 de cadre didactice au participat aici la cursuri.
Pentru a-și consolida competențele digitale și pentru a utiliza mai ușor mediului de învățare on-line, profesorii din Bistrița nu au ezitat să apeleze la ajutor.
Mai ales în contextul în care activitatea didactică ce se va desfășura pe parcursul noului an școlar, 2020-2021, se anunță plină de neprevăzut.
„Începând cu luna august 2020, împreună cu 26 de formatori voluntari, personalul din Casa Corpului Didactic BN s-a mobilizat pentru a pilota și livra gratuit cursul „Google Classroom – utilizare elementară”.
Peste 1800 de cadre didactice s-au înscris pe pagina oficială Casa Corpului Didactic”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro profesorul Ioan Ioja, directorul instituției.
Până acum au finalizat sau sunt în curs de finalizare un număr de 44 grupe, adică 1469 de beneficiari.
Tot la Casa Corpului Didactic urmează o nouă serie de 12 grupe de cursanți.
De asemenea, pe parcursul lunilor mai-iulie 2020, cadrele didactice din județul Bistrița-Năsăud, din țară și din Republica Moldova au avut acces gratuit la o serie de webinarii.
Utilizarea unor platforme, instrumente și tehnologii digitale de acces în activitatea didactică on-line, au fost doar câteva teme abordate în cadrul programului pilot Digitalizare echitabilă și sigură-Laborator digital emergent.
Evenimentele și resurse informaționale pot fi consultate pe pagina de FaceBook a programului, AICI.
Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud va continua seria de evenimente de învățare on-line, pe tot parcursul noului an școlar. Directorul instituției, Ioan Ioja, a subliniat că se vor organiza aici nu numai webinarii, conferințe și simpozioane on-line. Ci și cursuri de formare care se vor livra respectând măsurile de siguranță și protecție împotriva infectării cu noul virus (Covid-19).
„Noua ofertă a CCD BN va fi disponibilă până la finalul lunii noiembrie 2020 și va cuprinde inclusiv programe de formare ce se vor livra exclusiv on-line sau în varianta blended. În acest fel se asigură accesul constant la activitățile de formare continuă pentru toate cadrele didactice din județ interesate”, a punctat profesorul Ioan Ioja.