Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic au lansat recent un proiect cu totul special. E vorba de un proiect care își propune să vină în ajutorul tinerilor care intră în învățământ.
„Poate își doresc să facă lecțiile mai atractive, dar nu știu cum. Poate vor să-și dezvolte competențele de predare și să învețe cum să lucreze diferențiat – cu elevii care au nevoi speciale sau cu cei care își doresc performanță…
În acest sens, am inițiat proiectul de MENTORAT DIDACTIC. Ne dorim să constituim o rețea județeană de profesori mentori”, a explicat profesoara Roxana Kovacs, recent numită directoare la Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud.
O primă fază a proiectului a presupus identificarea mentorilor voluntari. Astfel încât Casa Corpului Didactic a distribuit, împreună cu Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud, un formular de completat online.
Rezultatele au fost peste așteptări. Aproape 200 de cadre didactice s-au arătat interesați să devină mentori, completând formularul.
„Știm că există numeroși profesori valoroși în sistem. Sunt oameni care pot și vor să îi ajute pe cei aflați la început de drum în această meserie. Sunt profesori care pot deveni parteneri, facilitatori și agenți ai schimbării”, și-au argumentat inițiatorii demersul.
Dintre profesorii interesați, Casa Corpului Didactic va selecta o mână de cadre didactice pentru participarea gratuită la cursul de formare al instituției. Ulterior, aceștia vor da o mână de ajutor tinerilor profesori, pe bază de voluntariat.
Perioada de implementare a proiectului de Mentorat Didactic este noiembrie 2021-iunie 2022.