Câteva imagini surprinse cu lacul Colibița arată că apa este sub nivelul obișnuit. Deși mulți au crezut că a început golirea lacului, așa cum se tot discuta, lucrurile nu stau chiar așa.
Anul trecut, atât ministrul Apelor, Ioan Deneș, cât și specialiști, au explicat nevoia lucrărilor de consolidare a barajului de la Colibița. S-au vehiculat multe date, însă nu a fost bătut nimic în cuie.
VIDEO – Când se golește Colibița? Ministrul a promis una, specialiștii zic alta
Discuția despre golirea apei din lacul Colibița i-a enervat pe ecologiști, care au sărit ca arși în apărarea peștilor din lacul de acumulare.
Barajul de la Colibița trebuie reparat! Dar ce se face cu aurul din lac???
Pentru a-i calma, consilierul ministrului Deneș a avut câteva cuvinte dure, ironice la adresa acestora, punând în balanță grija pentru câțiva pești cu nepăsarea față de sute de mii de vieți omenești.
Mai mult, acesta a mai explicat că lucrările la barajul de la Colibița sunt absolut necesare. Pericolul nu e iminent, însă dacă barajul s-ar rupe, consecințele ar fi catastrofale.
Zilele trecute, însă, câteva imagini cu lacul Colibița au surprins unele insulițe, care înainte nu se vedeau. Mai mult, se observă foarte ușor cum nivelul apei este sub cel obișnuit. Mulți au sărit la concluzia că a început golirea lacului, însă lucrurile nu stau chiar așa.
„Am început golirea treptată, prin uzinare, undeva din luna noiembrie a anului trecut. Vom mai goli puțin din el, dar doar pentru a putea ajunge la acea porțiune din mască ce a fost tot timpul sub apă. Vrem să luăm câteva probe, să vedem care e situația. Probele acestea trebuie analizate, în perspectiva lucrărilor ce vrem să le facem la mască. Dar nu a început golirea lacului. Ci momentan doar vrem să reușim să luăm probe din acea parte din mască ce a fost tot timpul sub apă”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, directorul Serviciului de Gospodărire al Apelor Bistrița – Năsăud, Ștefan Rus.