0.2 C
Bistrița
luni, decembrie 23, 2024

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din populația lumii urmărește în mod regulat acest tip de video. De la Bleach, la Naruto, la Death Note, există sute de serii care merită urmărite. Așadar, dacă nu este interesat de pronosticuri fotbal, cu siguranță vrei să vezi ce alte modalități interesante există pentru a-ți petrece timpul liber.

1. Kakegurui – Jucător compulsiv

Dintre toate anime-urile despre jocurile de noroc pe care le poți vedea, Kakegurui este poate cel mai fascinant. Întregul serial Netflix se bazează pe seria manga despre jocurile de noroc scrisă de Homura Kawamoto. Povestea este plasată în Hyakkaou Private Academy, un liceu în care elevii sunt evaluați exclusiv în funcție de abilitățile lor în materie de jocuri de noroc.

Oricât de ciudat ar fi acest lucru, scopul academiei este de a produce viitori lideri și profesioniști bazându-se exclusiv pe abilitatea lor de a-și învinge colegii în diverse jocuri de noroc. Elevii își aduc proprii bani la școală și în cele din urmă sunt triumfători sau ruinați.

Într-o întorsătură și mai bizară a sorții, orice elev care nu reușește să ajungă sus în ierarhie devine cunoscut ca un „animal de casă” în Kakegurui. Aici intervine Yumeko Jabami, o frumoasă fată din primul an de școală care are un secret întunecat. Ea nu s-a alăturat Hyakkaou pentru câștig sau statut social, ci este o jucătoare compulsivă care obține o plăcere reală din jocurile de noroc.

Nu contează sub ce formă vine și cât de mare este riscul pe care îl poartă. Yumeko vrea doar să continue să joace și tocmai această pasiune a pus-o într-o poziție în care amenință ierarhia stabilită în școală. Văzând un dușman în persoana ei, consiliul elevilor va încerca să o închidă, dar Yumeko are mult prea multe trucuri în mânecă.

Fără îndoială, acesta este cel mai bun anime despre jocuri de noroc pe care îl poți urmări în acest moment, iar serialul este compus deja din două sezoane excepționale.

2. Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor

Kaiji a apărut pentru prima dată ca manga de Nobuyuki Fukumoto în 1996 și a fost publicată în format tipărit până în 2017. Între timp, franciza a fost preluată de Madhouse și adaptată în serialul de televiziune anime de 26 de episoade Kaiji: Ultimate Survivor, deși, pentru o vreme, creatorii au vrut să numească anime-ul Gambling Apocalypse Kaiji.

În urma reacțiilor pozitive, Nippon TV a decis să difuzeze o continuare, Kaiji: Against All Rules, care a fost, de asemenea, un adevărat succes între fani. Pentru a alimenta frenezia pasionaților, franciza a fost transformată într-o trilogie de filme live-action, primul film, Kaiji, fiind lansat în octombrie 2009.

Kaiji Itou, protagonistul, este un ratat care își petrece majoritatea zilelor în stare de ebrietate. O cunoștință rău intenționată îl păcălește să facă o datorie uriașă, iar Kaiji este rapid forțat să se trezească din beție și să se alăture unei rețele de jocuri de noroc ilegale pe un vas de croazieră.

Participă la destul de multe jocuri de noroc și la câteva confruntări fizice care îl determină pe Kaiji să se adapteze la noul său stil de viață pândit de tot felul de pericole.

3. Tetsuya, jucătorul legendar

Debutând inițial ca o serie de manga cu numele The Legend of the Gambler: Tetsuya în perioada 1997-2005 și mai târziu televizată sub numele de Legendary Gambler Tetsuya între octombrie 2000 și martie 2001, Tetsuya are o narațiune tradițională care vizează relația dintre un maestru și un discipol.

Serialul anime urmărește povestea lui Tetsuya, un gambler talentat în Japonia de după cel de-al Doilea Război Mondial, care joacă mahjong în orașul Shinjuku. Însă Tetsuya nu se deranjează să își folosească toate talentele pentru a obține o victorie. În timp ce vei vedea alte animații despre jocuri de noroc, cum ar fi Akagi, care folosesc jocuri de inteligență pentru a-și învinge adversarii, Tetsuya preferă să trișeze ori de câte ori apare ocazia. După spusele sale: „Este înșelăciune doar atunci când ești prins. Până atunci este o strategie câștigătoare.”

Pentru a adăuga și mai multă savoare spectacolului, Tetsuya se bazează de fapt pe povestea reală a jucătorului Takehiro Irokawa, care și-a câștigat porecla Hourouki Mahjong. Firește, anime-ul romanțează puțin, așa că nu totul trebuie luat ca atare, dar unul dintre motivele pentru care Legendary Gambler Tetsuya funcționează este realismul curajos al anime-ului.

Japonia este descrisă în toată veridicitatea sa postbelică, cu saloanele ilegale de mahjong. Cu toate acestea, serialul evocă atât speranță, cât și disperare, iar personajele sunt extrem de credibile.

Jucătorilor profesioniști din Legendary Gambler Tetsuya nu le este rușine să trișeze. De fapt, în acele vremuri, trișatul era considerat o trăsătură clară de îndemânare, iar profesioniștii se întreceau între ei pentru a-și da seama de strategia celuilalt. Toate acestea fac din Legendary Gambler Tetsuya unul dintre cele mai captivante anime-uri despre jocurile de noroc.

4. Touhai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensai

Akagi este un alt anime despre jocurile de noroc, plasat în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial. Serialul se concentrează pe povestea protagonistului omonim, Shigeru Akagi, un tânăr băiat care se confruntă cu membrii Yakuza într-un joc de mahjong și îi învinge, chiar dacă el are doar 13 ani.

Akagi își dezvăluie rapid talentul venind în ajutorul unui jucător compulsiv, Nangou, care a acumulat datorii de trei milioane de dolari. Într-o încercare disperată de a se reabilita, el își pariază viața pentru a învinge mafia, într-un ultim joc care se transformă rapid pentru a-l duce mai aproape de marginea prăpastiei.

Cu toate acestea, Akagi sosește exact la timp pentru a-i oferi un sfat aparent ciudat care dă roade, iar Nangou este eliberat de datorie.

Înainte ca serialul să fie difuzat în 2005, au existat două filme live-action în 1995 și 1997, iar apoi, personajul tânărului Akagi a fost evocat într-o dramă TV live între 2015 și 2017.

Concluzie

Anime-ul este un gen aparte al serialelor TV. Fie că suntem sau nu fani, este imposibil să nu recunoaștem valoarea indiscutabilă a acestor producții. Așadar, pentru că iarna și-a intrat în drepturi, cum altfel putem petrece serile răcoroase decât delectându-ne cu un film sau serial bun.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...