Vestea că Gelateria Aniela a deschis o cafenea cu dichis în centrul Bistriței s-a împrăștiat imediat în oraș și, de atunci, locația e luată cu asalt în fiecare zi, de luni până duminică seara. Specialitățile de cafea din Etiopia, prăjiturile și cupele de înghețată în combinații uimitoare și memorabile sunt vedetele cafenelei.
Gelateria Aniela este unul dintre brandurile locale cele mai iubite ale Bistriței.
Aniela Vălean vine dintr-o familie cu o tradiție de zeci de ani în prepararea înghețatei, pe care astăzi o duce mai departe cu tehnici moderne, dar păstrând rețeta originală, cu gust bun de lapte la bază. În fiecare zi sortimentele de înghețată se schimbă și așa se face că nimeni nu s-a plictisit de înghețatele lor. Fructele de sezon schimbă rețetele de la o săptămână la alta și aproape că nu este provocare căreia Aniela să nu-i răspundă. Așa s-a născut înghețata de dude sau de lavandă cu mure, sorbetul de zmeură, iar deserturile copilăriei au fost sursa de inspirație pentru înghețata de orez cu lapte.
Astăzi, înghețatele Gelateriei Aniela pot fi savurate zilnic în chioșcul elegant de pe Pietonal (lângă Vodafone), la intrarea în Parcul Municipal dinspre Polivalentă, iar pe Calea Moldovei, la laborator, puteți comada inclusiv torturi de înghețată pe gustul vostru.
Și dacă vreți să vă răsfățați sau să-i răsfățați pe cei dragi trebuie neapărat să ajungeți la Gelateria-Caffe Aniela – deschisă recent la parterul unei clădiri din Centrul Vechi, superb renovată, din Piața Unirii nr. 3, cu intrare de pe str. Barbu Ștefănescu Delavrancea. După luni de zile în care s-a lucrat la amenajare și rețete speciale, pe care le găsiți numai aici – a ieșit o cafenea cochetă, cu prăjituri care se servesc alături de o cupă de înghețată asortată perfect.
Dacă ești iubitor de cafea, vei avea aici o surpriză plăcută. Cele 17 rețete de cafea (cu spumă de lapte, cu frișcă, cu înghețată) se fac din boabe măcinate pe loc, provenind de pe plantații ecologice din Etiopia, prăjite cu grijă după o rețetă secretă pentru a obține un blend special și o savoare pe care le găsești doar aici. Iar dacă-ți bei cafeaua de dimineață la Aniela până la ora 12:00, ai din partea casei o prăjitură gustoasă, cu nucă și cuișoare, asortată perfect cafelei.
Și dacă iubiți înghețata și răsfățul, vă puteți delecta cu una dintre cele șase cupe speciale de înghețată pe care le găsiți doar aici. Cei care iubesc ciocolata vor alege sigur una Choco Goodness cu înghețată de ciocolată, caramel sărat și Kinder Bueno, frișcă proaspătă, sos de ciocolată, bucăți de ciocolată, granule de alune, fistic și migdale. Pentru copii, Aniela a pregătit Cupa Pinocchio, servită într-o farfurie specială, jucăușă, în care fața personajului de poveste atât de iubit de copii se va recompune din înghețată de vanilie și căpșuni, frișcă proaspătă, sos de ciocolată, bomboane colorate și un cornet artizanal.
Cine iubește sorbetul din fructe (înghețata pe bază de apă), va alege cu siguranță o cupă Fruttisima, cu sorbet din fructe asortate, servită alături de fructe proaspete, de sezon, cu frișcă și sos de mango. Dacă credeți că până acum v-ar fi greu de ales, ia încercați să alegeți între cupele
Banana Split (cu înghețată biscuit, ciocolată și vanilie, frișcă proaspătă, banană, granule de migdale, granule biscuit și sos de cireșe amare), Madonna (din sorbet de fruct roșu, înghețată de cocos, înghețată de vanilie, sos de zmeură, frișcă proaspătă, sos de ciocolată, fulgi de migdale, bucați de ciocolată sau zmeură) sau Grandissimo (înghețată de alune, fistic, caramel, Kinder Bueno, ciocolată, sos de whisky, mix granule, frișcă proaspătă și bucăți de ciocolată). Nu e simplu deloc, dar dacă veți trece în vara asta pe la Gelateria-Caffe Aniela le veți putea testa pe toate.
Surpriza din meniu sunt însă prăjiturile: Profiterol cu înghețată, Tarta de mere servită cu înghețată și sos caramel, Brownie cu înghețată sau Choux a la creme cu salată de fructe. E ceva ce merită încercat dacă iubiți dulciurile rafinate și înghețata!
Despre Milkshakes-uri nu vă spunem decât că pe unele nu le-ați testat niciunde și ar cam trebui. Este vorba despre cel de caramel sărat și cel de mango. Tot aici aveți la dispoziție și Fresh-uri – simple sau mix – de sfeclă, lămâie, portocală, măr, grapefruit, morcov, ghimbir sau țelină.
Dacă vă plac ceaiurile, aveți o colecție de arome rare din care să alegeți: Moroccan mint (ceai verde cu mentă din Maroc), Green Mango Peach (Ceai verde organic cu mango și piersică), White Ginger Pear (ceai alb cu pară și ghimbir), Raspberry Nectar (ceai de zmeură fără cofeină), Chamomile Citron (ceai organic cu mușețel și lămâie) sau Bombay Chai (ceai negru cu mirodenii indiene)
Și când o fi mai cald vara asta și vă simțiți complet toropiți de căldură, să vă amintiți că la Gelateria Caffe Aniela din Piața Unirii (la intrarea pe str. Dornei) aveți parte toată ziua de umbră confortabilă și patru feluri de frappe, 350 de mililitri de cafea cu înghețată, frișcă, ciocolată sau sos caramel, în câteva combinații care se cer descoperite.
Aveți toată vara la dispoziție să descoperiți specialitățile cu cafea și înghețată de aici, prăjiturile și ceaiurile. Dimineața cafeneaua este deschisă de la 7:30 la 22:00, de luni și până vineri, sâmbăta între orele 8:00 și 22:00, iar duminica – între 12:00 și 22:00.