Primăria Bistrița va testa în 8 și 9 decembrie sirenele electrice de avertizare. Primăria a cumpărat de curând trei bucăți pe care le vor testa între orele 12:00-16:00.
Reprezentanții din primărie roagă cetățenii să nu recurgă la panică, acestea fiind doar teste și nu avertizează o situație de urgență.
Primăria a pus la dispoziție și un istoric al semnalelor sonore, precum alarma aeriană, preaeriană, dezastre naturale și încetare alarmă.
“Rugăm cetățenii să ia act de faptul că este vorba de testarea acestor echipamente și nu de avertizări ale unor situații de urgență pe raza municipiului Bistrița”, a transmis Primăria Bistrița.
Iată tipurile de alarmă sonoră:
- Semnal de alarmă aeriană – compus din 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul este compus din 15 sunete a câte 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
- Semnal alarmă la dezastre – compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul este compus din 5 sunete a câte 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
- Semnalul prealarmă aeriană – compus din 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul este compus din 3 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
• Semnalul încetarea alarmei – compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.
Faceti-le domnilor mai simple, ca nu sta nimeni sa numere cate semnale sunt si de cate secunde fiecare , ca sa delimitze si sa priceapa ce fel de alarma este ! Puneti un semnal luuuung luuung ptr alarma aeriana… si unul cu sunete intrerupte si dese ptr cele de catastrofe. Punct . La terminare un singur semnal , repetat la 5 minute . Cine le-a gandit l-a gandit farte prst !