Îți dorești un salariu mai bine plătit? Firește că da. Nu este nimic în neregulă în a-ți dori un loc de muncă cu ajutorul căruia să faci mai mulți bani. Află cum poți obține un loc de muncă bine plătit:
Așadar, cum poți face bani într-un mod rapid, fără a aștepta ca salariul tău să crească odată cu trecerea timpului? Prin accelerarea și concentrarea asupra căutării unui loc de muncă bine plătit. Da, pare destul de evident, însă există o bază științifică în spatele acestui lucru.
Angajații externi sunt plătiți, în medie, cu 18% până la 20% mai mult decât angajații interni care sunt promovați pe aceeași funcție. Pe scurt: pentru a beneficia de o creștere salarială semnificativă, schimbă compania pentru care lucrezi.
Cu toate acestea, cum se presupune că ar trebui să găsești cele mai bine plătite locuri de muncă în contextul mediul competitiv din cadrul pieței de muncă din ziua de astăzi? Răspunsul este destul de simplu. Haide să vedem.
Consolidează-ți statutul de expert în domeniul tău de activitate
Pentru a deveni un candidat mai atractiv în fața potențialilor angajatori, ar trebui să te concentrezi nu numai pe construirea brandului personal, ci și pe promovarea ta ca expert în industria pe care o reprezinți.
Există mai multe modalități pentru a face acest lucru:
- Caută oportunități de a lua parte la conferințele relevante din industria ta
- Identifică podcast-uri sau emisiuni radio online care să te găzduiască drept invitat
- Scrie articole sau lucrări ce au legătură cu domeniul tău, fie prin intermediul unui blog, sau al unui eBook autopublicat.
- Postează cu regularitate pe rețelele sociale
- Creează videoclipuri informative împreună cu un canal de YouTube
- Lucrează part-time drept consultant
Urmând acești pași (sau o combinație dintre aceștia), te poate ajuta în același timp să obții expunere în fața recrutorilor și căutătorilor de talente.
Perfecționează mai multe abilități în același timp pentru a-ți extinde setul de competențe
Una dintre cele mai eficiente strategii pentru a-ți consolida CV-ul este aceea de a demonstra că te-ai implicat în dobândirea de noi abilități, cu scopul de a-ți extinde domeniul de expertiză. Însă, pentru a realiza acest lucru, va trebui să construiești oportunități de formare prin intermediul cărora să dezvolți multiple abilități. Nu îți dorești doar să mergi la șeful tău și să îi spui: „Vreau să învăț mai multe despre departamentul nostru de marketing”.
O strategie mai eficientă este aceea de a cere șefului permisiunea de a te implica într-un anumit proiect sau obiectiv – și să oferi ceva la schimb. Ulterior, vei utiliza ceea ce ai învățat pentru a-ți consolida CV-ul. Nu uita că vei avea nevoie de un CV impresionant pentru a ieși în evidență.
Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a capta atenția recrutorului prin intermediul CV-ului tău. În consecință, ai grijă și asigură-te că ai creat un CV care să arate profesional. Accesează cvmaker.ro, un site pe care multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă îl utilizează pentru a crea CV-uri, unde poți crea în doar câteva minute un CV pe care îl poți folosi atunci când aplici pentru un loc de muncă bine plătit.
Dezvoltă-ți abilitățile de conducere
Oricât de mult s-ar schimba piața muncii, o abilitate care este întotdeauna solicitată este cea de lider. Dacă te afli deja într-o poziție de conducere, atunci te bucuri de un avantaj, întrucât îți poți dezvolți această abilitate doar prin simplul fapt că supraveghezi subordonații direcți. Dar dacă nu te afli încă într-o poziție de supervizor, există și alte modalități de a-ți forma abilitățile de conducere.
Te poți oferi să fii mentorul unui angajat la început de carieră, să prezinți un seminar de formare sau să dezvolți un program de voluntariat pentru a îmbunătăți imaginea companiei. În același timp, îți poți șlefui abilitățile de conducere în afara locului de muncă propriu-zis, acceptând un post de conducere în cadrul unei asociații profesionale sau al unei organizații non-profit.
Studiază situația financiară a companiilor
Înainte de a-ți depune candidatura pentru diverse locuri de muncă, realizează o listă cu potențiali angajatori care se află în proces de recrutare la momentul de față și pentru care ți-ar plăcea să lucrezi și fă o analiză a prosperității și stabilității financiare a fiecărei companii în parte. Cu cât situația financiară este mai bună, cu atât șansele ca aceștia să-și plătească bine angajații sunt mai mari.
Poți studia acest lucru în mai multe moduri. Dacă vorbim despre o companie publică, atunci consultă rapoartele recente privind câștigurile trimestriale pentru a descoperi marjele de profit și vânzările nete (aceste aspecte reprezintă buni indicatori ai creșterii financiare).
În cazul în care vorbim despre o firmă privată, poate fi necesar să faci mai multe cercetări, căutând recenzii online ale companiei și determinând dacă aceasta este remarcată pentru compensații avantajoase și pentru perspective de dezvoltare în ceea ce privește cariera.
Asumă-ți riscuri inteligente
Pentru a face un salt salarial important, vei fi probabil nevoit să îți părăsești zona de confort și să aplici pentru locuri de muncă bine plătite, care ar putea impune provocări.
Dacă întâlnești un loc de muncă pe care ți-l dorești și consideri că ai putea fi un candidat potrivit, atunci nu ezita să aplici.
Nu uita să te concentrezi pe aportul și modul în care poți aduce un plus de valoare companiei. Furnizează exemple care să demonstreze că ești o persoană care poate soluționa probleme, care poate accepta provocări și le poate apoi transforma în realizări.