Anișoara Moldovan, administratoarea de la Colegiul Tehnic INFOEL, nu a scăpat de dosarul penal în care este cercetată pentru că ar fi falsificat aproape 40 de sentințe judecătorești. Potrivit procurorului șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu, aceasta urmează să fie trimisă în judecată pentru aceste fapte.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud nu au renunțat la dosarul în care este cercetată administratoarea de la Colegiul Tehnic INFOEL Anișoara Moldovan. Potrivit procurorului șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Baciu, aceasta urmează să fie trimisă în judecată anul acesta.
Oamenii legii mai au la dispoziție un an pentru a finaliza cercetările și a o trimite în judecată, întrucât anul viitor fapta se prescrie, iar Anișoara Moldovan nu mai răspunde penal dacă nu este judecată până atunci.
Dosarul datează din anul 2019, când Anișoara Moldovan era angajată a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta era acuzată că falsificase sentințe judecătorești, aproape 40 la număr.
Bani pentru acte false!
Sentințele au fost folosite ulterior pentru intabularea unor terenuri și imobile. Pentru actele falsificate, Anișoara Moldovan ar fi primit diferite sume de bani.
„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiuni de corupție, fals în acte și falsificarea instrumentelor de marcare. Din cercetările penale efectuate a rezultat faptul că în anul 2018 și început de 2019, un funcționar din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară a falsificat 38 de sentințe judecătorești prin contrafacerea acestora și aplicarea de ștampile false, sentințe care au fost folosite pentru intabularea dreptului de proprietate a unor imobile. Funcționarul public a primit de la persoanele a căror drept de proprietate urma să fie intabulat, diferite sume de bani, cu titlul de mită. O parte din aceștia au ajuns și la un alt funcționar public din cadrul OCPI Bistrița-Năsăud care a avut atribuții de serviciu legate de intabularea dreptului de proprietar al persoanelor pentru care s-a primit mita. În cauză se fac cercetări și față de un expert topograf pentru complicitate la luare de mită și complicitate la fals în înscrisuri și evaziune fiscală”, informa la acea dată Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.
Până una alta, într-un dosar deschis în toamna anului trecut la Judecătoria Bistrița, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a cerut desființarea unor documente falsificate înregistrate la OCPI de Anișoara Moldovan. Este vorba de câteva hectare bune de teren situate în comuna Feldru.
La finalul anului trecut, Judecătoria Bistrița a dispus desființarea documentelor falsificate. Sentința nu este una definitivă, putând fi atacată.
Foto: Stirile Protv
La cum functioneaza justitia la noi „m-as mira’
se presteaza ceva ore in folosul comujitatii” si gata
😅😅😅😅😅