1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

A curs cu plângeri în aplicația City Health în primele zile de la lansare

Bistrițenii au la dispoziție o aplicație pentru mobil prin intermediul căreia pot semnala problemele din oraș. Cetățenii au descărcat deja aplicația și au semnalat problemele cu care se confruntă. Primăria Bistrița se laudă că a rezolvat jumătate din probleme.

City Health este aplicația mobilă prin care Primăria Bistrița vrea să stea tot mai aproape de cetățeni.

Cu ajutorul aplicației mobile City Health, bistrițenii pot sesiza rapid orice problemă apărută pe domeniul public, de la iluminatul public și curățenia din oraș până la o banală groapă în asfalt și mașinile parcate anapoda.

Până acum au fost raportate în aplicație 141 de probleme. Cele mai multe raportări au legătura cu iluminatul public din municipiu. Totodată, bistrițenii se mai plâng de infrastructura rutieră, lucrări pe domeniul public sau salubrizare.

Într-un comunicat de presă Primăria Bistrița transmite că pentru comunicarea cu cetățenii aplicația City Health se dovedește a fi de un real ajutor în identificarea și rezolvarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

În cele 10 zile de la lansarea aplicației City Health, au fost create aproape 1000 de conturi și au fost transmise 141 de sesizări, din care mai mult de jumătate au primit deja o soluționare.

De exemplu, o persoană a raportat în aplicație faptul că pe strada Tărpiului este beznă.

Autoritățile au spus că „Strada Tărpiului face parte din străzile cuprinse în obiectivul de lucrări <Modernizarea, reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public în municipiul Bistrița și localitățile componente> aflat în prezent în derulare. Estimăm că în primul trimestru al anului 2021 problema sesizată de dumneavoastră va fi rezolvată”.

La capitolul Alte probleme, un bistrițean a sesizat Primăria Bistrița cu privire la faptul că o firmă cu sediul pe strada Grigore Pletosu arde zilnic deșeuri care pot îmbolnăvi populația.

Primăria Bistrița a răspuns că „În urma verificărilor întreprinse, s-a constatat că agentul economic în cauză deține o centrală termică, aceasta funcționând cu peleți. Nu s-au putut constata elemente de nelegalitate, situate în aria de competență”.

Toate sesizările înregistrate în aplicația City Health sunt analizate zilnic și vor fi cuprinse în planurile de intervenție ale serviciilor operative din cadrul primăriei sau în documentațiile tehnico-economice care vor fi elaborate în vederea derulării unor investiții viitoare.

În următoarea etapă Primăria Bistrița va consulta cetățenii cu privire la câteva proiecte de impact major care urmează a se derula și vom operaționaliza bugetarea participativă astfel încât cetățenii să poată depune propuneri de proiecte care vor fi finanțate din bugetul local.

Aplicația CityHealth poate fi descărcată din Google Play sau AppStore și utilizată gratuit pe orice smartphone.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...