Donarea organelor este încă un subiect extrem de sensibil pentru români. Deoarece Spitalul Județean Bistrița a fost acreditat pentru prelevare, managerul Lazany a venit cu o propunere de abordare mai sensibilă a familiei candidaților. De asemenea, a explicat și cum se poate înscrie cineva în registrul donatorilor.
Spitalul Județean de Urgență Bistrița a primit, în 25 octombrie, acreditare pentru prelevarea de organe. Asta după aproape 11 ani de pauză.
Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:
VIDEO – Lazany: Suntem acreditați pentru prelevarea de organe! Beneficiul, mai mult uman!
Deoarece donarea organelor este încă un subiect extrem de sensibil pentru comunitatea română, managerul Spitalului a explicat că are o propunere aparte de abordare.
„Prelevarea de organe este un subiect extrem de sensibil. Abordarea familiei candidatului viabil o face coordonatorul de program, iar apoi psihologul echipei de prelevare. Noi la Spital avem psihologi acreditați pe astfel de discuții. Totuși, vreau să propun Ministerului să se facă un filmuleț care să fie prezentat familiilor în toate spitalele atunci când se poartă astfel de discuții”, a declarat Gabriel Lazany.
Acesta a explicat că înainte de a fi acreditați au avut un pacient care ar fi fost „perfect” pentru prelevarea de organe, dar familia a sperat până în ultimul moment că acesta își va reveni.
„Mai există și posibilitatea ca cei care doresc să le fie prelevate organele, în caz de moarte cerebrală, să se înscrie într-un registru securizat al donatorilor de organe. La acel registru național au acces numai trei persoane”, a mai spus managerul Spitalului.
Mai multe explicații despre abordarea familiei candidatului viabil, dar și despre înregistrarea în registrul donatorilor, în video de mai jos:
[arve url=”https://youtu.be/jodf0Mm_230″ /]