0.4 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

VIDEO: Amenzi mari şi închisoare pentru agresiunile din mediul on-line!

Nu avem o legislaţie adecvată pentru siguranţa cetăţeanului: „Ne este frică să ne lăsăm copiii să meargă singuri la şcoală. Ne este frică să ieşim pe stradă pentru că în ultimele zile tot mai multe femei au fost înjunghiate şi agresate în plină stradă! În acest context, siguranţa cetăţeanului – în spaţiul public sau cel on-line, este absolut primordială!

Sunt cuvintele deputatului USR Cristina Iurişniţi, care a anunţat azi că intenţionează să depună o iniţiativă legislativă săptămâna viitoare. Ea se referă la introducerea noţiunii de violenţă cibernetică – adică tot ce înseamnă hărţuire sau agresiune în spaţiul on-line.

Cristina Iurişniţi a punctat că îşi doreşte ca legea să cuprindă inclusiv amenzi foarte mari şi închisoare de la o lună sau 1 an pentru cei care o încalcă.

[arve url=”https://youtu.be/BOoJoZy6Gjw” /]

Iniţiativa legislativă va ajunge la Senat, camera decizională fiind Camera Deputaţilor, raportul final urmând să fie dat de Comisia Juridică şi cea de specialitate. Cel mai probabil votul final va fi anul viitor, a mai spus deputatul.

45% dintre victime au raportat existenţa unei forme de violenţă on-line.

75% dintre participanţii la un sondaj Human Aids şi-au manifestat îngrijorarea că poliţia nu a ştiut cum să gestioneze şi să răspundă la aceste probleme.

La iniţiativa Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor, la Parlament s-a desfăşurat recent dezbaterea cu tema Prevenirea şi combaterea violenţei domestice prin educaţie.

„Considerăm necesar şi actual dialogul transinstituţional privind lupta împotriva violenţei asupra femeilor. În acest sens, subliniem importanţa unei reforme a sistemului educaţional prin excluderea stereotipurilor ce perpetuează o condiţie ingrată a fetelor şi femeilor în societate”, a precizat Cristina Iurişniţi.

În cadrul dezbaterii s-au prezentat o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care vizează definirea, prevenirea şi combaterea violenţei cibernetice în România. Sunt şi recomandările europene şi numărul crescut de cazuri asociate fenomenului în ţara noastră.

Au participat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, un secretar de stat de la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

S-au prezentat exemple de bună practică şi studii de caz descrise de reprezentanţil ONG-urilor de profil din ţară şi din străinătate.

Foto deschidere @ chicagopolicyreview.org

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...