Managerul Spitalului a explicat că a propus medicilor de familie să facă de gardă la UPU. Cum aceștia au refuzat, Lazany vrea să-i oblige…prin lege. Nu banii ar fi problema lipsei de interes pentru gardă. CARE e explicația medicilor de familie:
Codurile de gravitate a problemelor cu care pacienții se prezintă la UPU sunt alb, albastru, verde, galben și roșu. De primele trei se pot ocupa chiar și medicii de familie.
În acest context, Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean le-a propus acestora să facă de gardă la UPU. Doar că s-a lovit de refuz. Așa că s-a gândit să-i oblige, prin lege.
Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:
VIDEO- Lazany: Am propus obligarea prin lege a medicilor de familie să facă de gardă la UPU
Chiar dacă la Spital, medicii de familie care ar face de gardă ar avea aparatură performantă și alte facilități, aceștia tot nu sunt de acord.
”Nu e vorba de bani. E vorba că e un medic care face de gardă la UPU, lucrează 12 cu 24, sau 24 cu 48. Deci după ce face de gardă, are liber. Merge și se odihnește. Ori la noi nu e așa. Că după ce ies din gardă, eu trebuie să merg și la cabinetul meu. Deci eu nu merg acasă, că merg la cabinet” a explicat dr Alina Moldovan în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta ar fi și motivul pentru care a fost așa de greu să găsească medici pentru Centrul de Permanență.
”Deși la nivelul județului sunt undeva peste 140 de medici de familie, abia am găsit 7 medici disponibili pentru centrul din Subcetate. Nu vor să facă gardă. Că atunci când ești de gardă, mergi dimineață la 8 la tine la cabinet, ieși la 15, mergi direct la centrul de permanență, faci gardă până dimineață și de acolo mergi din nou la tine la cabinetul medical. Fiind așa de obositor, nu găsești doritori!” a concluzionat dr Alina Moldovan, inițiatorul Centrului de Permanență.