În timpul codului roșu de inundații din județ, firma Teraplast a improvizat diguri pentru a-și apăra materialele de ape. În urma vizitei pe care ministrul Apelor și Pădurilor a făcut-o ulterior la sediul întreprinderii, conducerea a luat o decizie. Se transformă în susținător al proiectului de la Colibița.
Timp de 10 zile, Bistrița-Năsăud a trecut pe sub coduri galbene, portocalii și roșii de ploi și inundații.
La un moment dat, apele amenințau să înghită și materialele firmei Teraplast. S-a făcut o mobilizare de urgență, atât a celor din firmă, a autorităților și a altor firme private, pentru a construi diguri. Un bazin cu pentan amenința să fie inundat.
Mai multe puteți reciti AICI:
La câteva zile după acest eveniment, ministrul Apelor și Pădurilor a făcut o vizită în județ, pentru a evalua pagubele. Acesta a trecut și pe la Teraplast și a explicat că situația de acolo e dovada clară că proiectul de la Colibița e absolut necesar.
Mai multe puteți reciti AICI:
În urma întâlnirii cu Ioan Deneș, și a discuțiilor privind proiectul de la Colibița, conducerea Teraplast a decis să devină un susținător al proiectului.
„Am mobilizat peste 100 de colegi din TeraPlast, TeraSteel și Wetterbest pentru construcția de diguri din saci de nisip pe o lungime de peste 800 de metri. Astfel, am reușit să prevenim inundarea zonelor mai expuse, respectiv depozitul de țevi PVC și PE. Cursurile râurilor din apropiere nu sunt amenajate, ceea ce este un factor de risc pentru investițiile de peste 100 de milioane de euro în Parcul Industrial și pentru stocurile ale căror valoare depășește 20 de milioane de euro. Sperăm ca implementarea proiectul POIM să se realizeze cât mai repede pentru a elimina riscul inundațiilor în zonă.”, a declarat Alexandru Stânean, Director General al TeraPlast.