Super provocare la Noaptea Muzeelor, la Muzeul din Bistrița! S-a pregătit un traseu, pe care să poți afla mai multe despre colecția expusă. Tot ceea ce trebuie să faci e să folosești aplicația de explorare QUESTO, să urmărești indiciile și să rezolvi provocările! Ia-ți prietenii cu tine! E gratuit!
Mâine noapte e Noaptea Muzeelor! Bistrițenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, la un eveniment cultural, distractiv și interesant.
Despre ce se întâmplă și orarul activităților, găsiți informații AICI:
Totuși, cei de la Complexul Muzeal Bistrița au pregătit și o provocare INEDITĂ! Un Quest, prin care tu și prietenii tăi să aflați mai multe informații despre colecția expusă.
„Vino sâmbăta asta, 18 mai, de la ora 18:00, și parcurge traseul pregătit special, folosind aplicația de explorare Questo. Veți afla lucruri noi despre colecția muzeului în timp ce urmăriți indicii și rezolvați provocările din aplicație”, este provocarea lansată de cei de la Muzeu.
CUM POȚI PARTICIPA:
1. Descarcă gratuit aplicația de pe onelink.to/questo
2. Fă-ți cont în aplicație
2. Alege în aplicație traseul „Salvează-ți camarazii’
3. Mergi la punctul de start din aplicație
4. Urmează direcțiile, caută detalii ascunse, citește povești
Ora de start: 18:00
Punct de start: Muzeul Bistrița
Durată: aproximativ 90 min
Disponibil: ultima persoană va putea intra la ora 24:00
Traseul este gratuit, așa că nu ai niciun motiv să nu-ți iei prietenii și să te joci de-a exploratorul!
Iar dacă nu știi prea multe despre cum funcționează aplicația QUESTO, te poți documenta AICI.
„Questo este o aplicație de explorare urbană în care urmezi indicii și cauți detalii ascunse pentru a descoperi noi locuri și poveștile lor. Fiecare traseu (quest) are o temă specifică care poate fi inspirată de un film, o carte, un eveniment istoric sau o legendă locală. Questo este disponibil în peste 40 de orașe. Anul trecut, mai mult de 40.000 de oameni au făcut un quest, mergând peste 100.000 de kilometri. Momentan, aplicația conține peste 100 de questuri construite de o rețea globală de creatori”, informează cei de la Muzeu.