În săptămâna Paștelui, în Bistrița se va putea cumpăra carne de miel începând de astăzi din singurul punct de sacrificare aprobat de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, amenajat în piața de pe strada Tărpiului.
Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, dr. Ioan Bogolin, la fel ca și în anii trecuți, cei care doresc pentru masa de Paște carne de miel, o pot cumpăra din punctul special amenajat în piața de pe strada Tărpiului.
Începând de astăzi, până în data de 26 aprilie, piața este deschisă pentru bistrițeni în intervalul orar 07:00 – 17:00 și au fost aduși pentru sacrificare 500 de miei vii.
Anul acesta prețul mielului va fi în jur de 10 lei în viu și 20 – 25 de lei kilogramul de carne.
În cele 3 zile de funcționare, în piața de pe strada Tărpiului, DSVSA Bistrița-Năsăud va asigura supravegherea sanitară veterinară pe toată perioada sacrificării mieilor, prin personalul propriu, în vederea respectării condiţiilor generale şi specifice de igienă și sănătate.
În ultima perioadă s-a constatat o scădere semnificativă în cererea pentru carnea de miel. Cei care se ocupă cu creșterea mieilor preferă să apeleze la abatoarele specializate datorită procedurii mai simple.