-0.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

VIDEO: O mare izbândă. Ei sunt elevii care și-au învățat părinții să fie ascultători…

Au lucrat într-un ritm nebunesc, au trecut prin clipe de încântare, oboseală, epuizare, panică, stress, și-au convins părinții să fie ascultători și să-i lase în pace să facă mult mai mult decât a merge la școală, iar în final – cu sprijinul unor prieteni și sponsori – au reușit să scoată la lumină un album extraordinar…

Zece clădiri emblematice ale Bistriței, în 100 de articole pentru 100 de ani se intitulează publicația prezentată astăzi, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.

Autori sunt elevii reporteri de liceu la publicația CNAM Online de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, coordonați de profesoara Aurelia Hîruță și consilierul educativ Nicoleta Butuza.

Impresionantul proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul unor prieteni și colaboratori precum Comelf, Banca Transilvania, TSK (Komax Group Company), Transilvania Print, TeraGlass, Rombat, Multi-Masimex, Ecomas Energy System și Romsilva, alături de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița. Proiectul s-a bucurat de sprijinul necondiționat al conducerii colegiului „Andrei Mureșanu”, dar și al Asociației de Părinți din CNAM.

Este publicația care și-a propus să promoveze în manieră jurnalistică – prin reportaje, mărturii, interviuri și articole informative – zece clădiri ale Bistriței destinate, în special accesului publicului tânăr din oraș. Biblioteca județeană „George Coșbuc”, Biserica Evanghelică, Palatul Culturii, Colegiul Național Liviu Rebreanu, Colegiul Național Andrei Mureșanu, Liceul de Arte Corneliu Baba, Complexul Muzeal Bistrița, Primăria Bistrița, Sinagoga și Centrul Comunitar pentru Tineret – acestea  sunt clădirile imortalizate de Reporterii de liceu într-un impresionant album.

Despre acesta, managerul Ioan Pintea a remarcat că este „o mare izbândă, o foarte mare reușită – o publicație de vârf în ceea ce privește reprezentarea cu fidelitate și emoție a acestor clădiri. Este o lucrare foarte bine articulată și gândită…

[arve url=”https://youtu.be/Crg4cIMpJic” /]

Coperta este realizată în mod original printr-o asociere inteligent ticluită de Daniel Flore a celor zece lucrări grafice realizate de Andreea Bora, Denisa Moldovan și Mihaela Vlad, în timp ce selecția fotografiilor este făcută de Ștefan Petrina timp de zile și nopți fără întrerupere: „Toate sunt făcute de mâinile acestor copii care ascund talente indiscutabile și pe care trebuie să le promovăm…”, a mai punctat Aurelia Hîruța.

Deosebitul volum de muncă, uneori epuizant, nu i-au împiedicat pe reporterii de liceu  să se afirme la olimpiadele școlare – a mai spus cu mândrie profesoara Aurelia Hîruță.

[arve url=”https://youtu.be/a4V_QBs8ve0″ /]

Ceea ce este foarte important în demersul nostru – este sentimentul că ne pasă, că nu rămânem indiferenți, am învățat în tot acest timp că nu suntem singuri. Povestea a pornit de la idee, dublată de entuziasm, și a ajuns să fie o adevărată odisee, prin efectul impresionant pe care l-a generat mai târziu… Noi am ales instituțiile, reporterii au pornit la drum, iar dumneavoastră cu toții și mulți dintre cei care nu sunt aici ne-au deschis larg ușile și ne-au ascultat, ne-au învățat, ne-au explicat… Asta consider că se face numai într-o adevărată familie…

Am trăit alături de elevi momente de mare intensitate – entuziasm, bucurie, surpriză, încântare, oboseală, epuizare, panică, stress, dar mai presus – satisfacția unui vis împlinit. Vă mulțumesc vouă, dragi reporteri, pentru tot efortul pe care l-ați depus, vă felicit că ați reușit să rezistați până la capăt și vă mulțumesc în mod deosebit pentru că v-ați convins părinții să fie ascultători și să vă lase în pace să faceți mult mai mult decât să mergeți la școală. Cred că ați câștigat… !”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, profesoara Aurelia Hîruță…

[arve url=”https://youtu.be/TDGv_hGJYEE” /]

Am înțeles că tot ceea ce cunoaștem trebuie să oferim mai departe. Numai astfel ne păstrăm și ne consolidăm identitatea, iar elevii noștri înțeleg importanța implicării în comunitate… Echipa Reporteri de liceu a reușit să transmită mai departe înțelesul ideii de promovare a valorilor naționale, prin implicare în proiectului de țară Reporteri de liceu – jurnaliști pentru Centenar, din cadrul parteneriatului bilateral Sezonul Cultural Franța România 2018 – 2019, intitulat Besançon 100 Bistrița – Portret în Oglindă”, a mai punctat profesoara Aurelia Hîruța.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: