Ședința de Consiliu Local de ieri s-a lăsat cu scandal și replici acide. Printre lucrurile disputate a fost și stadionul Jean Pădureanu. Atât Ovidiu Crețu cât și alți participanți la conferință au dat câteva motive pentru care acesta TREBUIE demolat.
Discuțiile și valurile de reacții ce se ridică în jurul ideii de demolare a stadionului Jean Pădureanu par să nu înceteze.
Ieri, consilierii locali s-au întrunit într-o ședință „de îndată” pentru a aproba trecerea a două terenuri din proprietatea primăriei în cea a Consiliului Județean. Cu toate acestea, discuțiile au deviat de la subiectul conferinței.
„Am văzut că se vehiculează construirea unui stadion de 10.000 de locuri și demolarea acestuia pentru extinderea Parcului Municipal. Care este media de spectatori la meciurile din Liga I? Da! Putem presupune că orașul are nevoie de un stadion nou. Dar orașul are echipă în Liga I? Pentru ce să se facă acel stadion? De ce să nu se cumpere acest stadion, să îl modernizăm? Este în oraș, oamenii ar veni foarte ușor la stadion să alerge pe pista de atletism sau chiar echipe care să vină să joace fotbal aici. Consider că aceste presupuse investiții nu au niciun sens cât nu există o cerere clară pentru utilizarea lor.(…) Noi vorbim de 10.000 de locuri. La Steaua, media de spectatori este de 6.650. La CFR, media e 3.821 de spectatori. (…) Cluj Napoca are două stadioane. Sunt în centrul orașului. De ce? Pentru că oamenii merg pe jos la stadion. Nu se duc cu mașinile. (…)Trebuie să ne oprim”, a rispostat Ioan Peteleu, consilier PNL.
Pentru a susține „nevoia” demolării stadionului Jean Pădureanu au fost aduse câteva argumente.
„Faptul că zona centrală a orașului Bistrița și în general, a orașului, este aglomerată și nu există spațiu, așa cum există în jurul stadionului CFR din Cluj, ne-a determinat să gândim o relocare a bazelor sportive din centrul orașului. Nici Parcul municipiului nu este suficient de mare și mutarea stadionului în zona Wonderland eu cred că este binevenită. (…) Prin lărgirea parcului nu trebuie neapărat să desființăm pista aia de atletism care e acolo. Dimpotrivă, o putem lăsa astfel încât cetățenii să vină să facă sport în zona respectivă. Iar cei care vor să facă sport de performanță, se pot duce frumos în Wonderland unde există spații suficiente astfel încât să se poată construi parcări pentru buna funcționare a unui obiectiv de importanța unui stadion cu 10.000 de locuri”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.
Atât edilul cât și consilierul PSD Sabău Gheorghe au fost de părere că la Bistrița nu se poate face sport de performanță dacă nu ai un loc special pentru așa ceva.
„O anumită investiție nu trebuie să se refere la momentul la care ea se gândește și se începe, ci la perspectiva care ți-o oferă în viitor. Și aș puncta aici și vă întreb dacă actuala echipă de handbal a Bistriței ar fi existat și ar fi avut asemenea performanțe dacă nu exista o sală polivalentă? Pentru o activitate profesionistă, trebuie să aibă și un spațiu în care să se pregătească. De aceea zic eu că trebuie să susținem această perspectivă de a face un stadion, nu pentru ziua de astăzi, ci pentru ziua de mâine”, a susținut Sabău.
Mai mult, nu ar avea rost investiția în reabilitarea stadionului Jean Pădureanu, când cheltuielile ar fi cam aceleași cu construirea unui nou stadion.
„A reabilita ceea ce este acuma stadionul Jean Pădureanu înseamnă cheltuieli la fel de mari ca și realizarea unui stadion nou. Doar că acest stadion este în oraș, dar accesul spre el este extrem de greu și de dificil. Mai ales accesul auto, pe care-l practică mai toată lumea care merge. Varianta Wonderland este una foarte importantă și este o bază pe care municipiul o are, și niciun oraș din Transilvania nu are o astfel de bază în care să se dezvolte și să facă investiții importante”, a mai spus primarul Ovidiu Crețu.
Și Cristian Niculae, cel care a ieșit la înaintare cu acest proiect, a explicat necesitatea mutării stadionului tot din nevoia de parcări.