S-ar părea că în România se întâmplă și minuni. Cei de la putere au reușit, acum câțiva ani, să implementeze un proiect ce are ca menire stoparea tăierilor ilegale de lemn. Până acum, anual, s-au salvat opt milioane de metri cubi de lemn. Județul nostru se poate mândri că a dat omul ce a demarat acest proiect.
Luni s-a sărbătorit Ziua Europeană a numărului de urgență 112. Din 2014, în România, numărul 112 este folosit și pentru a salva pădurile.
Proiectul „Radarul pădurilor”, în colaborare cu numărul 112, au dat rezultate frumoase, de la implementare.
Mai exact, din 2014 și până la finele anului 2018, anual, s-au salvat de la tăiere ilegală, aproximativ opt milioane metri cubi de lemn.
Proiectul acesta a fost demarat de un reprezentant al județului nostru, într-o funcție de conducere, la nivel național.
„România este singura țară în care, începând din 2014, 112 este folosit și pentru salvarea pădurilor! Da, la 8 octombrie 2014, odată cu Radarul Pădurilor, sistem unic în lume, am lansat și 112 pentru transport de lemn. Radarul Pădurilor coroborat cu 112 reprezintă cea mai mare realizare a mea ca ministru al Pădurilor pentru că, după cca. 4 ani de funcționare, a ajuns să salveze de la tăieri ilegale cca. 8 milioane de mc de lemn pe an!!! N-o spun doar eu, o spun cifrele oficiale! Este un sistem informatic astfel creat încât poate și va fi îmbunătățit. Conform programului de guvernare PSD 2016-2020, până la mijlocul acestui an va fi lansată o variantă a lui mult îmbunătățită!”, a scris Doina Pană pe pagina sa de Facebook.