1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

FOTO/VIDEO: Au pus punct unui proiect Erasmus extraordinar

Nu distruge ceea ce nu poți să repari – este doar unul dintre mesajele emoționante ale unui proiect Erasmus extraordinar care s-a încheiat zilele trecute la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița. Profesorii și elevii implicați în proiect s-au întâlnit pentru un ultim workshop, s-au distrat, participând la Țesătura vieții, iar în final au urmărit un videoclip despre importanța lupilor și rolul lor în existența apelor din lumea întreagă.

Patru sesiuni de învățare pe termen scurt în Slovenia, Croația, Polonia și România, o pagină web și una de Facebook, platformă e-twinning, clubul de reciclare creativă Eco-Phylia și blogul Ecosophya, hărți interactive, un catalog electronic cu elemente din patrimoniul cultural popular, expoziții de postere și mandale, workshopuri pentru părinți, caravana EcoSophya, treasure hunting și flash-mob-uri – au fost doar câteva dintre activitățile și rezultatele unui proiect Erasmus extraordinar, încheiat zilele trecute la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița.

Proiectul Erasmus (intitulat Terra Community and Ethics of the Future) a cuprins și alteliere participative intitulate „Future Scenarios” în urma cărora vor rezulta petiții pentru un Viitor Viu la nivelul fiecărei țări implicate în proiect, dar și un studiu comparativ privind modul în care normele de bioetică se reflectă în legislația țărilor partenere.

Între cele mai atractive rezultate concrete, pentru elevi, sunt cele 52 de carduri educaționale create chiar de copii – cu desene realizate de ei și cu emoționante mesaje motivaționale alese tot de ei: „Don’t destroy what you can’t repair!”, „Do what is right, not what is easy”, „Help me!”. Cardurile vor fi folosite la diferite cursuri în cadrul Liceului cu Program Sportiv.

Pentru ca totul să fie distractiv – profesorii și elevii liceului au organizat zilele trecute o ultimă secvență a proiectului – un workshop coordonat de profesoara Carmen Berințan care a prezentat în linii mari proiectul și rezultatele sale, amintind și de rolul esențial al profesoarei Alina Gîmbuță care acum nu mai predă la LPS, fiind cooptată în echipa Casei Corpului Didactic, dar căreia i se datorează scrierea și primele acțiuni ale proiectului. În cadrul acestui workshop, toți cei prezenți au participat la un joc didactic numit Țesătura vieții, urmărind, în final, și un videoclip despre importanța lupilor și rolul lor în existența apelor din lumea întreagă.

[arve url=”https://youtu.be/OO3uz3aUYsM” /]

Elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv și-au propus, prin intermediul acestui proiect Erasmus să construiască o comunitate Terra virtuală, ca spațiu de comunicare prietenoasă, schimb de informații, de opinii sau de experiență, dar și să identifice reguli, valori și caracteristici specifice mebrilor comunității Terra sau să identifice cel puțin două strategii de deșteptare a conștiinței morale comunitare, privind Dezvoltarea Durabilă a Comunității Viului.

Profesorii Liceului cu Program Sportiv implicați în proiect au fost Mircea Gătej, directorul instituției, Carmen Berințan, Maria Miheștian, Alexandra Mihăilă, Iuliana Pașca, Ionel Iliin și Octavian Guiu.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: