A fost o atmosferă intimă și prietenoasă, ieri, la Hotel Cora, unde s-a desfășurat o emoționantă întâlnire între elevii din Chișinău participanți la tabăra de creație „Sub semnul culorilor primare. Centenar 2018” și partenerii organizatori. Cei 10 elevi de la Liceul „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău au primit cadouri, dar și un sfat referitor la ce ar trebui să rețină din experiența de la Bistrița:
Elevii de peste Prut au primit mici cadouri și atenții din partea partenerilor acestui proiect – Clubul Lions, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Asociația părinților Cornelius-Art Bistrița.
Elevii din Republica Moldova au fost însoţiţi la Bistriţa de profesoara de educaţie plastică Elena Mariţoi şi profesorul Vasile Gâtlan de la Liceul teoretic „Principesa Natalia Dalianu” din Chişinău, iar proiectul elevilor din Bistriţa şi Chişinău s-a bucurat şi de sprijinul Asociaţiei Părinţilor de la „Corneliu Baba”.
„Ne face plăcere să contribuim astfel la proiect, vom contribui și în continuare, pentru că deja a devenit un capitol distinct în bugetul clubului… Ce mi-ar plăcea să învățați din experiența voastră la Bistrița – ar fi să învățați să dăruiți. Este foarte important și vă oferă o mare satisfacție… Să știți că există cluburi Lions și în Chișinău, și în Republica Moldova, mergeți și presați-i pentru că Lions are cluburi dedicate special tinerilor – cluburile Leo… Presați-i și cereți-le să vă facă cluburi Leo, intrați în aceste cluburi și ajutați-i pe cei care sunt mai puțin favorizați decât voi, ajutați-i să le fie puțin mai bine…”, le-a transmis Olimpiu Cocian, reprezentantul Clubului Lions, elevilor din Chișinău.
[arve url=”https://youtu.be/uAaNFBAldnk” /]
De 6 ani deja, Liceul de Arte „Corneliu Baba” găzduiește, în fiecare vară, tabăra de creație intitulată „Sub semnul culorilor primare”, fiecare ediție reprezentând o altă provocare pentru elevii basarabeni. Dacă în anii trecuți au avut parte de ateliere de pictură pe sticlă, ceramică sau design vestimentar, în acest an ei s-au jucat de-a pictura pe tricouri, participând, alături de elevii bistrițeni, la Târgul Artelor deschis în primele zile ale Târgului Mare al Bistriței.
„Mi-ar plăcea să vină și copiii din Bistrița în vizită în Moldova… Sincere mulțumiri tuturor care ne fac să ne simțim bine aici… Este un lucru frumos iar copiii noștri văd asta și transmit mai departe această bunătate a dumneavoastră. Și sper ca ceea ce facem noi acum pentru copii, să facă și ei mai departe, în viitor, pentru alți copii… Și în acest fel vom păstra și o legătură strânsă între România și Moldova, pentru că noi vă considerăm neamuri și vrem să fim cât mai apropiați… Vă mulțumim frumos…”, a precizat emoționată, profesoara Elena Mariţoi.