0.8 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

100 de profesori voluntari – pentru 100 de elevi cu cerințe educative speciale

Timp de o sută de zile, 100 de elevi cu Cerințe Educative Speciale, integrați în școlile de masă și 100 profesori voluntari au fost implicați într-un proiect special conceput de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Cu ocazia Centenarului, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud au implementat proiectul ,,Comunitatea Pro-CES 100 – profesori voluntari” sub deviza „Vreau să ajut un elev cu CES să promoveze clasa!”

Proiectul s-a derulat timp de o sută de zile, în derularea lui fiind implicați 100 de elevi cu Cerințe Educative Speciale, integrați în școlile de masă și 100 profesori voluntari. Perioada de implementare a fost 8 martie 2018 – 15 iunie 2018, în acest interval fiecare cadru didactic oferind sprijin suplimentar grupului țintă.

Au avut loc mai multe workshop-uri la care au participat profesorii voluntari și care s-au referit la realizarea planului de intervenție, la tehnici și strategii de bună practică din dorința de a facilita demersul didactic.

În baza unui program bine stabilit a început munca de recuperare, cadrele didactice împărtășindu-și experiența și comunicând pe pagina de Facebook a proiectului. Toate întâlnirile voluntarilor au fost organizate de CJRAE-BN, fiind moderate de profesor de sprijin Alina Galaczi (Școala Gimnazială Budacu de Sus), Alina Gâmbuță (profesor metodist la Casa Corpului Didactic BN) și Luciana Sidor (director prof. al CJRAE-BN).

Proiectul s-a încheiat ieri, cu workshopul având drept temă „Monitorizarea elevilor cu CES. Evaluare proiect Comunitatea PRO-CES 100 profesori voluntari”, cadrele didactice fiind recompensate pentru sprijinul oferit elevilor cu desene și mesaje reprezentative, din partea fiecărui elev, dovedind astfel un plus de afectivitate și atașament. Acești elevi au fost antrenați în activități de achiziții curriculare, dar și de dezvoltare personală și creștere a stimei de sine.

Responsabili de proiect au fost directorul CJRAE Bistrița-Năsăud, prof. Luciana Sidor și inspectorul educație permanentă, prof. Aurelia Dan, iar evaluarea rezultatelor generate de acest proiect și feedbackul primit de la cei implicați în derularea lui i-au convins pe inițiatori că activitățile de acest gen merită să continue și în anul școlar 2018/2019.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...