A treia confruntare din sezonul V al emisiunii Chefi la Cuțite a măcănit. Cele trei echipe au avut de gătit rață, iar jurații din Șopârlița le-au trimis pe bârgăuance la duel. Ce au gătit pentru a rămâne în concurs și ce s-a întâmplat:
Cele trei echipe din cadrul emisiunii Chefi la Cuțite au fost în acestă seară la cea de-a treia confruntare.
Chef Scărlătescu a fost cel care a împărțit „materia primă” pentru preparate. El și-a ales pulpa de rață, echipei verzi i-a dat pieptul de rață, iar echipa albastră a avut de gătit foie gras.
Preparatele au fost pregătite în 60 de minute. Jurații au fost diferite persoane din comuna Șopârlița: primarul, preotul, polițistul, baba Didina, un psiholog etc.
Odată ce farfuriile au început să se întoarcă, sorții arătau spre echipa Elenei, care primise deja patru farfurii. Totuși, echipa verde a primit, în final, șase farfurii, echipa Ștefaniei impresionând un singur jurat.
Astfel, echipele din care fac parte bârgăuancele au intrat la battle.
Pentru a-i impresiona pe chefi, cei 10 concurenți au avut de gătit cu unul din ingredientele: castravete, roșii cherry, lămâie, banane sau zucchini. Concurenții au tras la sorți și și-au dat unii la alții ingredientul principal.
Ștefania a primit de la Gabriel zucchini și i-a dat lui Robert lămâia.
Elena a primit de la Antoanela, lămâia. Ea a împărțit ingredientele la doi concurenți din echipa galben, aceștia fiind mai mulți. Ea i-a dat castravete lui Mihai și banane lui Răzvan.
Elena a hotărât să facă un cheesecake de lămâie, iar Ștefania s-a hotărât să gătească penne cu zucchini, ton, parmezan și nuci.
Ambele preparate au fost apreciate de chefi. Elena și Ștefania au primit amândouă câte 10 puncte, asigurându-le încă o confruntare pe echipe.