Stagiunea de dans contemporan continuă, la Bistrița, cu spectacolul NIHIL SINE DEO. În preambulul spectacolului – dansatoarea Iulia Andro va susține un atelier de dans contemporan destinat tinerilor cu vârste între 14-20 de ani, fără experiență – a transmis Bianca Bor, coordonatoarea Stagiunii de DaNs la Palatul Culturii Bistrița.
Miercuri, 7 mai, între orele 17.00 – 19.00, tinerii pasionați de dans sunt așteptați la un atelier special. Acesta are loc la Palatul Culturii, în sala de coregrafie, fiind susținut de dansatoarea Iulia Andro.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Înscrierile la atelierul de dans se fac AICI.
Stagiunea de Dans Contemporan continuă la Bistrița cu spectacolul NIHIL SINE DEO. Acesta are loc joi 8 mai, ora 19:00, la Palatul Culturii.
- Regia și Coregrafia: Daniel Alexandru Dragomir
- Distribuție: Andreea Vălean / Iulia Andro, Anastasia Preotu, Bianca Ardeleanu, Daniel Dragomir, Sergiu Diță, Dennis Ilie
- Durata: 52 de minute
- Lighting-Design: Alexandros Raptis
- Muzica: Adrian Piciorea
- Scenografie: Cătălin Manea
- Costume: Daniel Dragomir
- Producător: Compania Contemporary Creative Dreamers
Biletele se pot achiziționa online (link în comentarii sau în FB event) sau de la casa de bilete a Palatul Culturii Bistrița
Elevii, studenții și pensionarii pot achiziționa bilete cu 50% reducere numai de la casa de bilete a Palatului Culturii.
- Organizatori: Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” și Primăria Municipiului Bistrița
- Responsabil Stagiunea de Dans: Bianca Bor
Despre spectacol
Spectacolul Nihil Sine Deo este reprezentarea fizică a procesului compus din acțiunile de căutare, înțelegere și cuprindere a Absolutului. Procesul este continuu, fluctuant şi conduce către EPUIZARE. Este singurul moment în care avem capacitatea de a recunoaște ceea ce noi definim ca Absolut, ca Divinitate.
Acest moment al epuizării este reprezentat de eliberarea completă a trupului de acțiunile conștiente, de gândurile prestabilite despre ceea ce ar trebui să găsim ca un răspuns final, este un moment de sinceritate în care putem recunoaște ceea ce poate fi definit doar prin simțire la nivel individual. Sexualitatea, Dorința de Zbor și Cucerirea – o cucerire interioară a propriului corp și o cucerire exterioară materializată prin spațiu, informație și timp.
Selecții și reprezentații:
Spectacolul a avut un număr de 24 de reprezentații în perioada 2019 – 2024 în orașele: București, Bacău, Buzău, Craiova, Iași, Oradea, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Ierusalim (Israel).
- Spectacol selectat în cadrul “The@tron 2019” prin proiectul “Serile Tinerilor coregrafi români 2019” – Bacău
- Spectacol selectat în cadrul Festivalului de Teatru „I.D. Fest 2019” – Bacău
- Spectacol selectat în cadrul Festivalului de Teatru „Săptămâna Teatrului Tânăr 2019” – Buzău
- Spectacol selectat selectat în cadrul proiectului “11+1” al Teatrului Național “Marin Sorescu” Craiova – Stagiunea 2019-2020
- Spectacol selectat în cadrul festivalului “Infinite Dance Festival” – Ediția a IV-a – 2020
- Spectacol selectat în cadrul Festivalului “Șerban Ionescu” – Ediția online – 2021
- Spectacol selectat în cadrul stagiunii “DINAM” – Compania Unfold Motion – Timișoara– 2022
- Spectacol selectat în cadrul Jerusalem International Solo Dance Festival – Solo Extract “FEMINA” – Israel – 2022
- Spectacol selectat în cadrul Jerusalem International Solo Dance Festival – Solo Extract “PRINCIPIUM” – Israel – 2023
- Spectacol prezentat în cadrul edieției a doua stagiunii “ÎnVizibil” – proiect cultural al companiei Contemporary Creative Dreamers – București – Septembrie – Noiembrie 2024