Restaurantul COLINA vine cu o propunere savuroasă pentru masa de Paște: platouri reci cu spată de miel afumată la Smoker, dar și coaste de vită și celebrul preparat american Brisket, pentru prepararea căruia este nevoie de pricepere și mai ales răbdare, întrucât gătirea sa se întinde pe mai bine de jumătate de zi!
Familia Șutu a preluat fostul Restaurant Miracolo din Unirea și l-a transformat în COLINA, un loc unde carnea este la loc de cinste.
Povestea Restaurantului COLINA și a pasiunii familiei Șutu pentru bucătărie și mâncare savuroasă o puteți citi mai jos:
Atenți cu metodele de preparare, care musai trebuie să dea savoare cărnii premium de vită, miel sau porc, maeștrii bucătari pasionați din bucătăria COLINA le dau bistrițenilor posibilitatea să se transpună în Texas și să își răsfețe papilele gustative cu spată de miel afumată la Smoker sau celebrul Brisket!
Astfel, pentru masa de Paște, COLINA a pregătit platouri reci cu spată de miel afumată la smoker, dar și coaste din vită premium și brisket. Preparatele vor putea fi achiziționate și după Paște, printr-o comandă prealabilă, la numărul de telefon 0742039966.
COLINA a intrat astfel pe lista foarte scurtă a localurilor care oferă produse pregătite prin afumare de lungă durată și gătire lentă. Afumarea la cald sau „smoking-ul” este o metodă indirectă de a găti pe un grill smoker, dându-i aroma inconfundabilă a lemnului aromat.
Afumarea la cald, în care par să se fi specializat americanii și texanii în special, se poate realiza pentru orice preparat, de la pește, la pui, porc, miel, vită, vânat și chiar legume brânzeturi și fructe.
Brisketul este un alt preparat, o adevărată „capodoperă culinară”, pe care e musai să-l gustați și pe care îl găsiți oricând în meniul COLINA! Metoda de preparare a pieptului de vită include, de asemenea, o afumare de lungă durată cu lemn de stejar sau cireș.
Pregătirea brisket-ului durează în jur de 18 ore!
Pieptul de vită se afumă 8 ore la o temperatură și alte 5-8 ore la altă temperatură. Se lasă mai apoi la „odihnit”, împachetat și învelit într-un prosop, cel puțin o oră. Se servește cu garnituri clasice de grătar, precum murături, ceapă roșie murată, pâine proaspătă și pufoasă sau sos barbeque.
Puteți savura preparatele Restaurantului COLINA în Unirea, la nr 445/A (fostul restaurant Miracolo). De asemenea, puteți rămâne la curent cu noutățile din meniul restaurantului, urmărind pagina sa de Facebook.