1.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 21, 2024

FOTO: Regele grătarelor, Marius Gălan, la Festivalul Jumărilor din Bistrița: „Am adus de toate, să fie pentru toate gusturile”

Marius Gălan, cunoscut drept „regele grătarelor” și pasionat de gastronomie de la o vârstă fragedă, participă la Festivalul Jumărilor de pe pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița. Cu preparate autentice și produse provenite în mare parte din ferma proprie, acesta promovează calitatea și colaborarea cu producătorii locali.

Pe Marius Gălan, figura emblematică a gastronomiei din Bistrița și fondatorul punctului gastronomic local „Finca Galan”, l-am găsit robotind în jurul grătarelor. Am adus de toate, ca să fie pentru toate gusturile – jumări, cârnați de casă, mici, dovlecei, ardei, caș, pâine de casă, tobă, urechi…

 

Gastronomie autentică, din propria fermă

Produsele pe care Marius Gălan le pregătește au la bază ingrediente naturale, majoritatea provenind din propria fermă. „Carnea este 90% din producție proprie. Avem fermă de vaci, de porci, de oi.”

Preparatul său special la Festivalul Jumărilor: Garnița.

Garnița este făcută doar din ceafă, cotlet, costiță și cârnaț. Se prepară mai greu și e mult de lucru. Carnea este trecută prin mai multe procese, până a se putea numi într-adevăr ‘garniță’”, explică acesta.

Un alt aspect care îl definește pe Marius Gălan este implicarea sa activă în sprijinirea micilor producători locali, contribuind la dezvoltarea afacerilor acestora: „Încerc să colaborez și cu producători locali. De exemplu, pentru caș, colaborez cu cineva din Ruștior care face caș doar pentru noi.

Pentru pâine colaborez cu o familie mai puțin înstărită din Herina, pe care îi ajutăm să facă bani, iar pentru saramură, cu cineva din Mintiu. Mă bucur că au înțeles că vrem calitate.

Pe lângă participarea la festivaluri și evenimente locale, Marius Gălan este fondatorul „Finca Galan”, un punct gastronomic local situat într-un cartier al Bistriței.

Inspirat de limba spaniolă, numele face trimitere la afacerea sa cu vinuri și șampanie din Spania, dar și la legătura cu autenticitatea și calitatea.

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...