În doar un an, Ghiță Andreca din Josenii Bârgăului a transformat o idee în realitate: A construit o carmangerie de succes și s-a extins la șapte magazine. În prezent, în carmangeria lui – într-o singură săptămână se prepară și se pregătește câte o tonă și jumătate de carne, distribuită apoi în diverse magazine.
Devotamentul, calitatea produselor și pasiunea sa pentru tradiție – au atras atenția bistrițenilor, la Festivalul Jumărilor – organizat de Asociația Turist în Bistrița-Năsăud, în centrul vechi al Bistriței.
Pe parcursul ultimului deceniu, Ghiță Andreca, în vârstă de 34 de ani, a demonstrat ce înseamnă determinarea și devotamentul față de o afacere de familie.
Începând cu restaurantul „La Ghiță”, deschis în 2012 în Josenii Bârgăului, Ghiță și familia sa au muncit constant pentru a se dezvolta.
Carmangeria lui Ghiță – înființată anul trecut – participă la prima ediție a Festivalului Jumărilor. Bistrițenii pot descoperi aici o gamă variată de produse delicioase, toate realizate cu grijă și pricepere. E vorba de afumături, salamuri și specialități din carne de porc, dar și câteva preparate de vânat.
„Cam tot ce avem în carmangerie am adus și aici. Vedeta festivalului sunt, bineînțeles, jumările, dar și specialitatea noastră, slăninuța fiartă în moare, și micii…”, ne-a povestit Ghiță Andreca.
„Fiecare produs primește toată atenția noastră. Dorim să păstrăm tradițiile, dar și să inovăm, oferind calitate și gust autentic…”, ne-a asigurat Ghiță Andreca.
Pentru a vă convinge că spune adevărul, nu trebuie decât să dați o raită prin centrul orașului, participând azi și mâine la Festivalul Jumărilor.