Biserica greco-catolică „Buna Vestire” s-a umplut ieri de bucuria și talentul elevilor și profesorilor de la Liceul de muzică „Tudor Jarda”.
„Vă mulțumim că ați ales în acest an să aduceți aceste daruri muzicale în biserica greco-catolică „Buna Vestire” din Bistrița. Sunt daruri care răspândesc lumina și bucuria în sufletele celor prezenți în sfânta biserică. Colindele și melodiile voastre sunt rugăciuni vii pe care le înălțăm împreună Domnului Iisus Christos.
Prin colindele voastre, voi deveniți o legătură între cer și pământ, între tradițiile noastre strămoșești și credința în Christos Domnul. Fie ca aceste colinde să fie o binecuvântare în viața voastră și a celor dragi vouă. Să vă însoțească în drumul vostru până la marea sărbătoare a Nașterii Domnului nostru Iisus Chiristos. Vă mulțumim din suflet pentru popasul în biserica noastră. Să aveți pace în suflet, lumină și har de la Dumnezeu…!”, a transmis preotul Ioan Vasile Frișan, în deschiderea concertului.
Pe scenă au urcat – într-o formulă sau alta, aproape jumătate dintre elevii liceului de muzică. Impresionante colinde, cântece de iarnă și melodii dedicate Crăciunului au umplut de căldură sufletele celor prezenți.
Concertul a debutat, conform tradiției, cu orchestra Liceului Tudor Jarda, coordonată de prof. Ovidiu Patrașciuc şi Mihai Berchi.
Ansamblul Folcloric coordonat de prof. Ana-Maria Dragonici și elevele de la Pedagogic (clasele IX-XI), din ceata de colindătoare coordonate de prof. Roxana Costeanu au smuls ropote calde de aplauze.
Senzație au făcut și corul de băieți Excelsior, coordonat de prof. Valentina Mileșan
Corul clasei a II-a, coordonați de prof. înv. Primar Simona Popițan și Corul „Crescendo” (clasa a III-a, prof coordonatori Ioanela Cârcu, Bianca Vasile) au impresionat, la rândul lor, cu vocile cristaline.
Programul serii i-a inclus și pe Molnar Cosmina, Mileșan Tudor (clasa a llla) și Moldovan Raluca (cls V), cu o Piesă pentru pian la 6 mâini. Profesorii care îi coordonează sunt Larisa Rupea, Gratzziela Ştef și Helga-Melinda Deac.
https://youtu.be/OnJjK6VEk6k
Au mai urcat pe scenă, în uralele celor prezenți
- Trio vioară Cristina Gălățan, Sara Hășmășan (clasa a X-a), Stoica Gabriel (pian, clasa a XI-a), coordonați de prof. Mihai Spin – au interpretat Dvorak – Humoresques.
- Ansamblul de cameral voce – Sîmbouan Patrick, clasa a XI-a, Conț Carina, clasa a VIII-a, vioară: Beudean Diana clasa a VII-a, Nicolae Gabriela clasa a VIII-a și Gherasim Alexandru clasa a IX-a, profesori: Liana Bîca și Cristian Conț.
- Duo de vioară: Diana Corovca, clasa a XI-a și Sara Hășmășan, clasa a X-a, prof. coordonator Ovidiu Patrașciuc
- Cvartetul de clarinete format din Ioana Tălpaş, Davie Pavelean, clasasa a XII-a, Mario Cotoi, Darius Pupeză, clasa a XI-a, prof. Valentin Muha. Au interpretat colinde românești într-un aranjament de Ioan Dobrinesc.
- Corul de gimnaziu „Allegria”, prof. Izabela Miron
- Pian la 4 mâini: Lucas Salanță, clasa a IX-a și Gabriel Stoica, clasa a XI-a, profesori coordonatori Cristian Lepădatu şi Karolina Karoli,
- Formația vocală Conț Carina, Ursa Adela, Buzilă Larisa, Irimieș Naomi, Mileșan Andrei, Siîmbouan Patrick, Mureșan Samuel, Sabo Jeesmine, coordați de prof. Cristian Conț
- Marius Cătuna, clasa a IX-a, Daria Dorgo, clasa a X-a, si Stefania Rad, clasa a XI-a, prof coord. Barbu Alida.
Seara s-a încheiat cu un recital al fanfarei de copii din Telciu, care au prezentat publicului un colaj colinde, dirijați de prof. Ioan Mureșan.