16.5 C
Bistrița
luni, octombrie 28, 2024

FOTO – Distracția e în toi, la Balul Vrăjitoarelor în Cetatea Bistriței: Terase pline, coadă la atelierele pentru copii

Animație și veselie mare, în centrul vechi al Bistriței, la Târgul mâinilor magice Produs în Bistrița-Năsăud. Încă de la prânz, pietonalul a fost împânzit de copii costumați care mai de care mai distractiv. Bistrițenii au umplut terasele, încântați să profite de o splendidă zi de toamnă caldă.

Eu m-am costumat în iepure negru combinat cu Batman. Am vrut eu neapărat și în iepure, pentru că mi se par animale simpatice”, ne-a explicat Mădălina Moruțan, în vârstă de 8 ani de la Colegiul „Andrei Mureșanu”.

Prietena ei mai mică, Aurora, în vârstă de 6 ani, care învață tot la CNAM, și-a ascuns părul sub o perucă neagră și și-a vopsit fața într-un alb fantomatic. „M-am costumat în Wednesday, am văzut câteva filme cu ea, nu mi se pare deloc înspăimântător personajul. În schimb masca prietenei mele este cam de groază. Și-o pune mai târziu, acum e în plasă la mama ei”, ne-a spus Aurora.

Între tarabele amplasate la Târgul Mâinilor Magice, l-am remarcat și pe Adrian Butnariu – proaspăt membru al Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

Are 52 de ani și s-a apucat de artizanat în acest an, în februarie. Este autorul meselor și a băncilor pirogravate cu simboluri ale Bistriței.

Le-am făcut recent, într-un moment în care nu mai aveam pur și simplu pe ce să lucrez.

Totul a început de la o provocare. L-am văzut pe fratele meu cu niște tablouri și l-am întrebat – doar nu ai și dat bani pe ele! Ba da, mi-a răspuns el. I-am răspuns că și eu aș putea să-i fac tablouri dacă vrea, iar el s-a mirat – dar ce, tu știi să pictezi?! Acela a fost factorul declanșator. Activitatea mea de până acum n-a avut nicio legătură cu arta. Am cochetat în copilărie cu grafica și desenul tehnic. Am avut o mătușă care picta, mama a avut înclinații artistice…

Am luat totul ca pe o provocare. Nu cred că există de fapt „nu pot”. Oricine ar putea să facă așa ceva. Îți trebuie timp, răbdare și un pic de talent probabil… Pe mine mă liniștește foarte mult această activitate artistică.”, ne-a mărturisit Adrian Butnariu.

Și-a amenajat un atelier în beci și își petrece timpul pictând, realizând diverse pirogravuri sau construind mici suveniruri din simbolurile istorice ale Bistriței. Lucrează ore întregi, iar cele mai multe creații le face cadou prietenilor.

Masa pirogravată și cele două băncuțe personalizate – perfecte pentru a împodobi o grădină – costă cam 1.100 de lei. Pentru a le inscripționa, a folosit întâi o schiță, peste care a intervenit cu aparatul de pirogravat.

Cea mai mare provocare se referă la materialele cu care lucrează. „Ne străduim să facem rost de materiale, prin diverse sponsorizări, de la prieteni sau cunoștințe. Pentru a imprima simbolurile breslelor pe masă, m-am documentat serios, am încercat să obțin ceva informații de la muzeu. Am descoperit o carte publicată de Primăria Bistrița care cuprinde mici istorioare ale breslelor. Am desenat pe piatră, pe sticlă, pe marmură, pe lemn, pal, cărămidă, pe țigle…”, ne-a explicat Adrian Butnariu.

 

Dar distracția pregătită de organizatori la Balul Vrăjitoarelor în Cetatea Bistriței va atinge cote maxime de îndată ce se lasă seara peste centrul vechi. Nu ratați plimbările gratuite cu liftul în turnul Bisericii Evanghelice!

Urmează și premierea celor mai de groază costume, Cina contelui, dar și câteva petreceri de pomină. Detalii – mai jos: 

Doar câteva ore, până la Balul Vrăjitoarelor în Cetatea Bistriței! Ce găsiți la Târgul mâinilor magice Produs în Bistrița-Năsăud. Programul complet

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Prima vară fără grija epilării, cu aparatul SOPRANO ICE ALEXANDRITE 755! Oferte de nerefuzat la salonul Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Clientele salonului Paula Murg Beauty de la Cult by Nella au avut prima vară fără grija...

În weekend, la RUBIN Bistrița e Ziua Porților Deschise! Ce modele poți testa:

Mașini puternice, dinamice sau elegante se lasă pe mâna ta, în weekend. La RUBIN Bistrița este...

ART LEGNO Bistrița – calitate și creativitate: Zeci de modele de uși din lemn multistratificat, în peste 200 de culori

Aspectul și ambianța casei e dată și de ușile din interior. Aici intervin cei de la...