16.5 C
Bistrița
luni, octombrie 28, 2024

FOTO/VIDEO: Cu inima plină de recunoștință, preșcolarii Grădiniței Sociale ”Benita” dăruiesc din ce au ei și bunicilor de la azil

”Vreau să fiu ca uriașul George: bucuros și să dăruiesc!” au spus preșcolarii Grădiniței Sociale ”Benita” azi, în zi de mulțumire. După ce au ascultat povestea despre bunătatea și dăruirea uriașului, micuții, alături de părinți, s-au bucurat și de bucate alese. Dar nu i-au uitat nici pe bunicii de la azil.

Astăzi a fost zi de mare bucurie la Grădinița Socială ”Benita” din Bistrița. Preșcolarii, alături de părinții lor, s-au bucurat împreună învățând despre bunătate, generozitate și recunoștință.

 

Organizăm în fiecare an Ziua Recunoștinței, eveniment ce face parte și din programul educațional ”Joc, respect și bucurie”. Ne-am propus să transmitem copiilor, încă de mici, anumite valori care să îi însoțească în viață. Anul acesta, activitățile se conturează în jurul valorilor precum bunătate, dăruire și recunoștință. Așa că astăzi, când sărbătorim Ziua Mulțumirii, am chemat și părinții să fie alături de copii, pentru ca împreună să învățăm despre aceste lucruri. Și împreună să lege prietenii, atât copiii între ei, cât și ei, ca și părinți. Am invitat-o alături de noi pe educatoarea Cristina Palage de la Grădinița ”Căsuța cu povești”, care a pregătit o poveste interactivă ce transmite exact aceste valori” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Anca Mihăilă, directoarea Grădiniței Sociale ”Benita”.

Micuții au fost fascinați de povestea celui mai ”fain uriaș din oraș”.

George e un uriaș care și-a dat cravata pe post de fular pentru o girafă. Apoi și-a donat un păpuc, făcând casă unor șoricei. Și-a folosit șoseta pe post de sac de dormit pentru un pui de pasăre, cureaua a folosit-o pentru a scoate din noroi un cățel…Iar în final, toate animăluțele pe care el le-a ajutat și-au arătat recunoștința făcându-i o coroană și desemnându-l cel mai fain uriaș din oraș” a fost povestea despre bunătate, dăruire și recunoștință transmisă de Cristina.

Vrem să fim ca George, uriașul. Să fim bucuroși și să dăruim!

Vreau să ajut o bunicuță să îi duc plasa.

Eu vreau să ajut o bunicuță să spele vasele!” au începu să spună copilașii în urma ascultării poveștii.

După ce și-au bucurat părinții printr-un cântecel și au spus o rugăciune de mulțumire, copiii și părinții s-au bucurat de bucatele alese pregătite de părinți în curtea Grădiniței Sociale ”Benita”.

E foarte frumoasă ideea de a aduce părinții și copiii împreună. Ne ajută să socializăm. E benefică această activitate” a spus o mămică reporterilor.

Cred că e foarte bine că îi învață pe copii de mici să fie buni și să dăruiască” a transmis o bunică, prezentă și ea alături de nepoțică la Ziua Mulțumirii.

Un alt lucru învățat astăzi a fost că recunoștința se arată prin bunătate.

Bineînțeles că recunoștința din inimă se arată prin fapte bune, prin dăruire. Așa că vom duce pachete și bunicilor de la azilul de bătrâni de aici din Bistrița. Îi vizităm des, cu diferite ocazii, și nu uităm de ei. Așa că și de Ziua Mulțumirii vrem să dovedim bunătate și să dăm și altora din ce avem noi” a concluzionat Anca Mihăilă.

Astăzi, cu mânuțele pline de bucate și inimile pline de bucurie, preșcolarii Grădiniței Sociale ”Benita” au învățat că recunoștința se arată prin bunătate și dăruire din ceea ce ai, celor ce nu au.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Prima vară fără grija epilării, cu aparatul SOPRANO ICE ALEXANDRITE 755! Oferte de nerefuzat la salonul Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Clientele salonului Paula Murg Beauty de la Cult by Nella au avut prima vară fără grija...

În weekend, la RUBIN Bistrița e Ziua Porților Deschise! Ce modele poți testa:

Mașini puternice, dinamice sau elegante se lasă pe mâna ta, în weekend. La RUBIN Bistrița este...

ART LEGNO Bistrița – calitate și creativitate: Zeci de modele de uși din lemn multistratificat, în peste 200 de culori

Aspectul și ambianța casei e dată și de ușile din interior. Aici intervin cei de la...