13.2 C
Bistrița
miercuri, octombrie 16, 2024

FOTO – Tradiția în farfurie: Încă un punct gastronomic local, inaugurat în Cormaia

Cormăița” este cel mai nou punct gastronomic local care și-a deschis azi porțile, în Cormaia. Acesta aparține familiei Floarea și Vasile Larionesi, care vor oferi turiștilor preparatele tradiționale și autentice ale bunicilor.

Campania „Din fermă în furculiță” în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud continuă: Încă un punct gastronomic local – cel cu numărul 18 – și-a deschis azi larg porțile pentru iubitorii de mâncare sănătoasă și tradiții!

Punctul Gastronomic Local „Cormăița” – al 18-lea punct gastronomic local din Poarta Transilvaniei – își deschide larg porțile în pitoreasca localitate Cormaia, oferind o experiență autentică, într-un cadru tradițional.

Felicitări, familiei Floarea și Vasile Larionesi pentru pasiunea și măiestria cu care pregătiți preparatele tradiționale, păstrând gustul autentic al locului.

Mulțumim Elena Bărbos, director al Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud”, pentru sprijinul constant oferit tuturor celor care contribuie la promovarea gastronomiei locale.

Punctele Gastronomice Locale aduc tradiția în farfurie. La cât mai multe astfel de locuri, în Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud!”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Strategia UE – „Din fermă, în furculiță”, își propune să ofere clienților / turiștilor, materia primă din gospodăria sau ferma proprie, din comunitatea locală sau comunitățile învecinate, de la producătorii locali.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat această soluție în Strategia de dezvoltare a județului 2021‐2027.

Se răspunde, astfel, interesului crescut față de experiențe gastronomice complexe și produse tradiționale, cu specific local.

Acest tip de turism are o funcțiune economică directă, contribuind la asigurarea și creșterea veniturilor producătorilor și furnizorilor de servicii de alimentație publică cu specific local.

Regiunea gastronomică „Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud” a fost inclusă, de altfel, în Traseul gastronomiei tradiționale românești.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SANOVIL angajează Asistent / Tehnician Radiologie, infirmieră și farmacist. NOI locuri de muncă, în Bistrița

SANOVIL are nevoie de un asistent / tehnician Radiologie, infirmieră și farmacist, iar FAN Courier caută curieri în Sângeorz-Băi. Stewo Năsăud angajează asistent manager. NOI locuri de muncă, sunt disponibile la GB Instaplan Bistrița, Aquabis, Kreativ Metal & Colours și RCB Electro.

ARIMAR Năsăud: Preiau mașina neînmatriculată și o primești înapoi cu numerele pe ea! Traduceri, asigurări și verificări – rezolvi rapid tot cu ei

Înscrierea unei mașini necesită timp, răbdare și pricepere la a completa actele necesare în fața autorităților....

SUPER OFERTĂ de toamnă: Superb Selection 2.0 TDI DSG, 4×4, 193 CP – în stoc, cu livrare imediată, are acum un Avantaj client de...

SUPER OFERTĂ de toamnă, la Skoda Bistrița - Materom: Superb Selection 2.0 TDI DSG, 4x4, 193 CP – în stoc, cu livrare imediată, are acum un Avantaj client de 6450 Euro!