17.2 C
Bistrița
vineri, octombrie 4, 2024

Bărbatul care și-a incendiat familia la Nepos ar putea scăpa de judecată, dacă se dovedește că nu avea discernământ

Bărbatul din Nepos care în luna august și-a incendiat familia ar putea să nu fie trimis în judecată, deși soția sa a decedat, iar fiica sa încă se află în spital, la București. Cum este posibil:

În data de 5 august, un bărbat de 42 de ani din Nepos a stropit cu benzină camera în care se aflau soția sa și cei trei copii ai lor, după care a dat foc. Totul ar fi pornit de la neînțelegerile pe care bărbatul le avea cu soția sa.

Femeia, unul dintre copii și bărbatul au suferit arsuri. Soția bărbatului care a suferit arsuri pe 90% din corp și a fost transferată la o clinică de specialitate din București. Zece zile mai târziu, după ce abia împlinise 33 de ani, femeia s-a stins.

La București a ajuns și fetița lor de 9 ani, care a suferit arsuri pe picioare. Aceasta încă se află internată în spital, medicii apelând inclusiv la transplantul de piele pe suprafața afectată.

Cuplul mai are  doi băieți, de 3 și 11 ani, care din fericire, nu au fost răniți în incendiul provocat de tatăl lor.

Imediat după incident, bărbatul a fost arestat, iar procurorii au cerut o expertiză psihiatrică, pentru a vedea dacă avea discernământ în momentul în care a comis fapta.

La acea dată, mama bărbatului făcea cunoscut faptul că acesta avea probleme psihice și că și-a întrerupt tratamentul, motiv pentru care susținea că „auzea voci”. Surse Bistrițeanul.ro spun că ar fi vorba despre schizofrenie.

Potrivit procurorului șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu, bărbatul încă nu a fost trimis în judecată, procurorii așteptând rezultatele expertizei psihiatrice.

Acesta mai spune că dacă se dovedește că bărbatul nu avea deloc discernământ când a comis fapta, dosarul ar putea fi clasat, iar autorul crimei ar putea fi internat pe termen lung într-o clinică de psihiatrie. Momentan, acesta se află în arest.

Mai puteți citi pe acest subiect:

FOTO – GEST CRIMINAL la Nepos: A dat foc camerei unde erau soția și cei trei copii

VIDEO: Bărbatul de 42 de ani din Nepos care și-a incendiat soția a fost externat și dus la audieri la Parchet

Unul dintre copiii incendiați de tată la Nepos, în continuare în spital! Procurorii așteaptă rezultatul expertizei psihiatrice a bărbatului

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.

GB Instaplan Bistrița angajează sudori, lăcătuși, electricieni! NOI locuri de muncă la Polimed Bistrița și Kreativ Metal & Colours

GB Instaplan Bistrița angajează sudori, lăcătuși, electricieni și instalatori pentru șantierele aflate în derulare. Kreativ Metal & Colours caută sudori și lăcătuși cu experiență, dar și PERSONAL pentru Confecții Metalice. Noi locuri de muncă sunt disponibile la POLIMED Bistrița, RCB Electro, Casa EMA sau Hotel Coroana: