20 C
Bistrița
joi, octombrie 3, 2024

Colegiul Național „Liviu Rebreanu” – premiat de președintele Iohannis cu cea mai înaltă distincție: Meritul pentru Învățământ în grad Mare Ofițer

Săptămâna viitoare, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” va primi de la președintele Klaus Iohannis cea mai înaltă distincție dedicată învățământului: Meritul pentru Învățământ în grad de Mare Ofițer. Tot atunci, în cadrul unei ceremonii speciale, va primi și Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud Meritul pentru Învățământ în grad de Comandor.

Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița va primi de la președintele Klaus Iohannis marțea viitoare, în cadrul unei ceremonii speciale, care va avea loc la Palatul Cotroceni, cea mai înaltă distincție dedicată învățământului: Meritul pentru Învățământ, în grad de Mare Ofițer. Doar 800 de unități din întreaga țară pot primi de-a lungul timpului acest grad.

Și anul trecut a fost premiat Colegiul Național „Liviu Rebreanu” de președintele Klaus Iohannis, cu Meritul pentru Învățământ, în grad de Cavaler.

De asemenea, anul acesta, va primi Meritul pentru Învățământ, în grad de Comandor și Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud. Acesta este al doilea cel mai important grad din cadrul acestei distincții. Propunerile pentru aceste distincții le face Ministerul Educației.

Potrivit directoarei Monica Halaszi, CN „Liviu Rebreanu” a fost înștiințat despre acordarea acestei distincții printr-un e-mail, după ce unității școlare i s-au cerut mai multe date, precum procentul de promovare la Bacalaureat și Evaluarea Națională, rezultate la olimpiade școlare și alte concursuri naționale, proiecte și parteneriate.

Odată cu invitația de participare la ceremonia de acordare a distincțiilor, programată tocmai în 8 octombrie, când se sărbătorește Ziua Educației, nu a venit și o motivare a alegerii CN „Liviu Rebreanu” pentru acordarea acestei distincții.

„Anul trecut am aflat abia acolo că distincția era în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite. Anul trecut, până în ultimul moment am crezut că este o glumă…” , a precizat, pentru Bistrițeanul.ro, Monica Halaszi, directoarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu”.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

UNIC în Bistrița: Conacul Verde s-a reinventat pentru cei care caută o experiență gastronomică, istorică și culturală aparte

Fosta Vilă Tiți, acum restaurantul Conacul Verde de pe Republicii, nr. 79, s-a reinventat și vă...

Protejează-ți inima cu ajutorul unui expert în cardiologie! Consultații cardiologice la Bistrița cu Dr. Eva Deak – în 5 octombrie, 9 noiembrie, 7...

Nu lăsa sănătatea inimii tale la voia întâmplării! Dr. Eva Deak, medic primar cardiolog și doctor în științe medicale, cu peste 30 de ani de experiență la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și o practică îndelungată în cardiologia privată, te așteaptă la cabinetul din Bistrița Str Alba Iulia nr 19, pentru consultații personalizate și soluții terapeutice avansate.

GB Instaplan Bistrița angajează sudori, lăcătuși, electricieni! NOI locuri de muncă la Polimed Bistrița și Kreativ Metal & Colours

GB Instaplan Bistrița angajează sudori, lăcătuși, electricieni și instalatori pentru șantierele aflate în derulare. Kreativ Metal & Colours caută sudori și lăcătuși cu experiență, dar și PERSONAL pentru Confecții Metalice. Noi locuri de muncă sunt disponibile la POLIMED Bistrița, RCB Electro, Casa EMA sau Hotel Coroana: