7.4 C
Bistrița
luni, septembrie 30, 2024

ȘANTAJ la candidații AUR BN?! Dr. George Dumitrescu și Honoria Rațiu, maziliți de George Simion pentru a face loc următorilor pe listă

Consilierul județean Honoria Rațiu și consilierul local – stomatologul George Dumitrescu – și-au depus astăzi documentele pentru a-și putea valida mandatele de consilieri. De la dosar le lipsesc însă tocmai adeverințele de membru, pe care AUR refuză să le elibereze, locurile fiind promise, se pare, altora din listă. Mai mult, unuia dintre consilierii i-a cerut demisia sâmbătă seara chiar președintele AUR – George Simion – miza fiind, pare-se, una destul de importantă.

Astăzi este ultima zi în care cei care au fost aleși în Consiliul Județean și consiliile locale din țară și-au putut depune documentele la secretarul general al județului, respectiv la secretarii generali ai unităților administrativ teritoriale unde au candidat, pentru a putea fi validați în noile funcții.

Printre cei care și-au depus astăzi documentele s-a numărat și Honoria Rațiu, prima pe listă la Consiliul Județean din partea AUR și dr. stomatolog George Dumitrescu, care era pe lista AUR la Consiliul Local al municipiului Bistrița.

Cei doi nu au putut însă să atașeze la dosar și adeverința de membru AUR, întrucât structura centrală a partidului condus de George Simion refuză să le elibereze adeverința.

„Nu avem încă adeverințele de membri. Am depus dosarele, fără adeverința de membru, pe care în continuare o așteptăm de la București. Noi, eu și dr. George Dumitrescu, mergem înainte și așteptăm hârtiile. Nu am renunțat nici la statutul de membru, nici la cel de consilier. Amândoi am fost propuși pentru excludere, într-o ședință ad-hoc, de Tiberiu Boșutar, cel numit de George Simion președinte al AUR BN. Am aflat ulterior de la colegi… nu am fost prezentă la ședința în cauză”, a declarat Honoria Rațiu, pentru Bistrițeanul.ro.

Honoria Rațiu și dr. George Dumitrescu cer să li se spună dacă mai sunt membri AUR

Fără prea multe explicații, cei doi s-au trezit că la dosarul de validare le lipsește exact adeverința de membru AUR, calitate pe care o au, dar care, pare-se nu ar fi suficientă, eliberarea documentului fiind la decizia liderului George Simion, care, se pare, ar fi negociat locurile celor doi cu următorii de pe listă.

De exemplu, locul 5 din lista de la Consiliul Județean era ocupat de Marcu Ioan, de la Teaca, care s-ar fi și dus sâmbătă să își valideze mandatul de pe o poziție neeligibilă, fiind refuzat până nu se aduce cererea de renunțare la mandat sau demisia Honoriei Rațiu, pe al cărei loc acesta a afirmat că urma să îl ocupe.

În aceeași seara, liderul AUR – George Simion- o contacta pe Honoria Rațiu spunându-i că ar aprecia deosebit să își dea demisia dacă mai vrea să continue în acest proiect.

În aceste condiții, Honoria Rațiu spune că va urma căile legale pentru a-și obține drepturile. Până una alta, atât Honoria Rațiu, cât și George Dumitrescu au cerut de la structura centrală a AUR să li se comunice, printr-o hârtie oficială, dacă mai sunt sau nu membri ai AUR, iar dacă nu mai sunt membri să li se prezinte procedura de excludere, cu toți pașii săi parcurși.

Se pare că situatia de la Bistrița nu e singulară, în țară mai sunt 20 astfel de cazuri de membri ai AUR aleși la alegerile din vară, care nu își pot valida mandatul din cauza lipsei acestei adeverințe de la partid, care, se pare, este negociabilă cu liderul George Simion.
În unele cazuri s-a lăsat chiar cu plângeri penale.

AUR Bistrița-Năsăud a obținut 4 locuri în Consiliul Județean, ocupate de primii 4 de pe listă și anume: Honoria Rațiu, Loredana Baltă, Dragoș Hârjoabă și Ciprian Iușan. Formațiunea politică a obținut două locuri în Consiliul Local al municipiului Bistrița, care ar urma să fie ocupate de George Dumitrescu și Rodica Dobraniș, aceasta din urmă încercând să impună în locul medicului stomatolog un apropiat, pe Sorin Rebrișorean.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: Minunatele aranjamente Euforia Floral Boutique pot fi cumpărate de acum și pe floribistrita.ro!

Așa cum ne-au obișnuit deja în fiecare sezon, floriștii de la Euforia Floral Boutique transformă toamna într-un anotimp magic: și asta grație splendidelor aranjamente, buchete sau coronițe de flori cum doar la Euforia Floral mai găsiți.

SPA Shoes caută recepționer: NOI locuri de muncă, la Fan Courier, Arena by Casa EMA, RCB Electro și Drinks Store

SPA Shoes Bistrița caută recepționer(ă), iar MASTERFOAM Șieu-Măgheruș are nevoie de șefi de schimb, stivuitoriști și tehnicieni mentenanță. Oportunitate de muncă într-un cabinet de psihologie și psihoterapie: 

ART LEGNO a ajuns la Bistrița! Artiști în lemn când e vorba de trepte, uși de interior și parchet

Produsele marca ART LEGNO - gândite și fabricate în România de o echipă de profesioniști dedicați...