13.9 C
Bistrița
vineri, septembrie 27, 2024

50 de pensionari din Bistrița-Năsăud nemulțumiți de recalculare au dat în judecată Casa de Pensii. Printre ei și mineri din Rodna

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud, 50 de pensionari au dat în judecată instituția, nemulțumiți fiind de recalcularea pensiilor. Printre ei s-ar număra și mai mulți mineri din Rodna.

În acest moment sunt înregistrate 50 de acțiuni în instanță inițiate de pensionari din Bistrița-Năsăud nemulțumiți de pensia rezultată în urma recalculării, a dezvăluit astăzi, într-o conferință de presă, Mirela Curac, purtătoarea de cuvânt a Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud.

Potrivit acesteia, cei mai mulți ar fi mineri din zona Rodna, care și-au manifestat nemulțumirile de mai multe ori în această perioadă, după ce le-au scăzut pensiile, pe hârtie, în urma recalculării.

Aceștia au avut inclusiv o întrevedere cu prefectul județului Teofil Cioarbă în care și-au manifestat nemulțumirile.

În total, Casa de Pensii Bistrița-Năsăud este parte în aproape 100 de acțiuni în instanță, într-unele pensionarii contestând deciziile de pensionare. Toate acțiunile au fost înregistrate în cursul lunii septembrie a acestui an.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SPA Shoes caută recepționer: NOI locuri de muncă, la Fan Courier, Arena by Casa EMA, RCB Electro și Drinks Store

SPA Shoes Bistrița caută recepționer(ă), iar MASTERFOAM Șieu-Măgheruș are nevoie de șefi de schimb, stivuitoriști și tehnicieni mentenanță. Oportunitate de muncă într-un cabinet de psihologie și psihoterapie: 

ART LEGNO a ajuns la Bistrița! Artiști în lemn când e vorba de trepte, uși de interior și parchet

Produsele marca ART LEGNO - gândite și fabricate în România de o echipă de profesioniști dedicați...

SERVOPLUS Șintereag anunță lansarea a două noi servicii: instalarea și verificarea periodică a tahografului inteligent Smart 2

Vești bune de la SERVOPLUS Filadelfia Autoservice! Service-ul auto din Șintereag își extinde gama de servicii...