27.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 27, 2024

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării: Institutul de cercetare în Inteligența Artificială al UTCN va fi gata anul viitor

Pregătim generaţiile viitoare de inovatori şi lideri în tehnologie! Alături de premierul Marcel Ciolacu și de reprezentanții Guvernului României, am verificat stadiul lucrărilor la cel mai mare institut de cercetare în Inteligența Artificială din Europa de Est, a anunțat ministrul Bogdan Ivan.

Institutul AI al Universității Tehnice din Cluj-Napoca va fi gata anul viitor. Este primul hub de cercetare integrat, construit în România după 1990, cu o finanțare de peste 20 de milioane de euro.

Cele mai strălucite minți din Transilvania, studenți şi cercetători, vor avea oportunitatea de a lucra la proiecte cu impact global, așa cum este parteneriatul cu gigantul american Lockheed Martin.

Sunt convins că specialiștii români vor folosi potențialul uriaș al IA și al infrastructurii IT de ultimă generaţie în domenii vitale pentru întreaga societate românească: sănătatea, transporturile sau securitatea cibernetică”, a mai precizat ministrul Bogdan Ivan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SPA Shoes caută recepționer: NOI locuri de muncă, la Fan Courier, Arena by Casa EMA, RCB Electro și Drinks Store

SPA Shoes Bistrița caută recepționer(ă), iar MASTERFOAM Șieu-Măgheruș are nevoie de șefi de schimb, stivuitoriști și tehnicieni mentenanță. Oportunitate de muncă într-un cabinet de psihologie și psihoterapie: 

ART LEGNO a ajuns la Bistrița! Artiști în lemn când e vorba de trepte, uși de interior și parchet

Produsele marca ART LEGNO - gândite și fabricate în România de o echipă de profesioniști dedicați...

SERVOPLUS Șintereag anunță lansarea a două noi servicii: instalarea și verificarea periodică a tahografului inteligent Smart 2

Vești bune de la SERVOPLUS Filadelfia Autoservice! Service-ul auto din Șintereag își extinde gama de servicii...