15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

Nu-l vrea nimeni: Tomberon, câinele abandonat brutal pe Valea Budacului, încă așteaptă să fie adoptat

Un gest reprobabil scandaliza opinia publică din Bistrița, la începutul lunii august. Pe Valea Budacului, un angajat al Băncii Transilvania abandona într-un tomberon un câine. Între timp, Tomberon s-a însănătoșit. Se află încă în adăpostul municipalității și așteaptă – de aproape șase săptămâni – să fie adoptat… 

Întreaga poveste a câinelui Tomberon poate fi recitită mai jos:   

A fost găsit bărbatul care și-a aruncat câinele din tomberon, pe Valea Budacului! Câinele va ajunge la adăpost

Banca Transilvania: „Ne exprimăm dezacordul ferm și profund față de acțiunea persoanei din imagini”

El este cățelul abandonat pe Valea Budacului! Așteaptă „cuminte și cooperant” să fie adoptat

În urma unui asemenea gest nu rămâne decât durere, tristețe și consternare”, avertizau cei de la Adăpostul public din Bistrița.

Tomberon se află încă la adăpost.

Câinele se află în în adăpost. A ieșit din perioada de carantină, este sănătos, bine hrănit și primește serviciile medicale corespunzătoare.

Este promovat pentru adopție în Germania și Austria.

Fiind un câine de talie mare este însă un pic mai greu de găsit adoptatori”, a confirmat pentru Bistrițeanul.ro Cristian Țetcu, șeful Direcției de Servicii Publice din Primăria Bistrița.

Primăria Bistrița capturează de pe domeniul public un număr impresionant de câini abandonați, din nefericire. Anual, aici ajung peste 1.000 de câini adulți și pui.

Demersurile de adopție sunt simple. Însă persoanele interesate de adopții trebuie să își asume ulterior responsabilitatea de a îngriji câinele cum se cuvine. După adopție, proprietarii sunt verificați dacă respectă condițiile de îngrijire a animalului adoptat.

Luna trecută, Adăpostul public pentru câini fără stăpân din Bistrița era plin. Specialiștii adăpostului aveau înregistrate 98 de exemplare de câini adulte și pui.

Din păcate, bistrițenii nu par foarte interesați să adopte câini.  Cu puțin noroc, patrupedele își găsesc în schimb părinți adoptivi în Germania sau Austria.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!