15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

FOTO: Bistrițenii Dan Szekely și Virgil Boldor, alături de echipa României, din nou campioni mondiali la pescuit!

România și-a apărat cu succes titlul mondial la cea de-a patra ediție a Freestyle Method Feeder Fishing World Championship, care s-a desfășurat pe pista de canotaj din Plovdiv, Bulgaria, în 13-14 septembrie. Din echipa câștigătoare fac parte doi bistrițeni: Dan Szekely și Virgil Boldor.

Echipa României a urcat, pentru al doilea an consecutiv, pe prima treaptă a podiumului la una dintre cele mai importante competiții de pescuit din lume – Free Style Method feeder World Championship, desfășurată anul acesta în Bulgaria. Anul trecut, concursul a avut loc în Spania, iar din echipă au făcut parte și cei doi bistrițeni.

Au fost 26 de echipe din 17 țări concurente, care au testat supremația României la această disciplină de pescuit, însă echipa Clubului Power Method (România B) a fost de neoprit. 

Pista de pescuit a fost superbă, o locație uniformă, fără structuri, cu distanțe egale de pescuit până în 60 m. Crapul și carasul au fost cele două specii predominante pe această pistă, dar au existat și altele care nu punctau (crap chinezesc)”, spune Dan Szekely.

Primele două zile de antrenament au fost dedicate în special crapului, echipa României dorind să captureze peștii de talie mare din distanța balizelor.

Rezultatul nu a fost cel dorit deoarece crapul nu era o soluție sigură, intra aleatoriu, iar talia era mică. După un duș cu apă rece era nevoie de o schimbare de plan. Căpitanul echipei a convocat repede o ședință în care s-a luat decizia ca echipa noastră să meargă pe specia sigură, adică caras, într-o distanță sigură (30 m). Această abordare a fost executată de echipa Italiei în primele două zile de antrenament. Aici a fost bariera dintre agonie și extaz pentru că tactica aleasă s-a dovedit câștigătoare.

În cele două zile de antrenament rămase s-au făcut reglajele fine în care s-au ales cârligele (mărimea 16 și 18), momeala de cârlig (un wafter portocaliu de 3 mm), lungimea strunei (aproximativ 7 cm), methodul small, și nada câștigătoare – Micutu Groundbait AcsPowerMethod pe bază de fishmeal„, a mai adăugat acesta.

După prima manșă de concurs, echipa României se afla deja în fruntea clasamentului.

După prima manșă de concurs ne poziționam deja în fruntea clasamentului având un scor foarte bun pe 3/4 sectoare, mai puțin pe standul B9 pe care l-am pescuit. Talia peștilor a fost foarte mică în distanța aleasă, dar informațiile culese au fost de un real ajutor în manșa a doua, când am avut „norocul” să pescuim același stand.

În a doua manșă, Andrei Ghioghiu a schimbat distanța, reușind un 2 sector din cauza unui bonus (crap de 7 kg) prins de vecinul de stand. În sectorul A, Virgil a avut un start mai timid, dar un final perfect câștigând fără emoții. Vedeta concursului a fost Bogdan, care a făcut spectacol la propriu pescuind cu bățul pe picior, câștigând titlul mondial și la individual. Horațiu nu s-a lăsat mai prejos și a intrat pe podiumul individual luând medalia de bronz”, a mai completat Dan Szekely.

România a câștigat detașat titlul pe națiuni, la diferență mare față de locul 2.

„De asemenea, Bogdan a câștigat titlul și la individual cu scor perfect, Horațiu locul 3 și Andrei locul 4”, a adăugat acesta.

Bistrițeanul spune că momentul victoriei a fost unic, iar mândria de a purta echipamentul galben de nedescris…

Peste tot erai oprit și felicitat. Toți voiau șapca sau tricoul câștigătorilor. S-au legat prietenii, s-au discutat vrute și nevrute, dar mai presus de toate România a devenit un nume mare în pescuit. Dacă anul trecut România câștiga titlul în Spania, cu crap sălbatic, iată că anul acesta, în premieră, România bate națiuni puternice și la pește mic.

Protagoniștii acestei reușite sunt: Andrei Ghioghiu (manager lot și pescar), Doru Poiana (căpitan), Mihai Mărginean (căpitan), Bogdan Vuculescu (pescar), Serbu Horațiu (pescar),  Virgil Boldor (pescar), Dan Szekely (pescar), Tudor Orga (staff) și Niculaie Silip (staff)”, a mai completat.



Dan Szekely a început pescuitul de competiție în vara anului 2014, la Balta lui Otto, din Uriu. Întreaga sa poveste o puteți citi mai jos:

FOTO: România, campioană mondială la pescuit! Un bistrițean, în echipa câștigătoare

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!