Luna aceasta, Ministerul Sănătății a făcut ultima plată de 12,5 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru noul corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a punctat că spitalul nou este construit de la 0 în doar 9 luni, lucru imposibil fără fondurile din PNRR și fără un management eficient.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății anunță că s-a efectuat ultima plată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de peste 12,5 milioane de lei, pentru noul corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.
Acesta ar fi primul obiectiv spitalicesc finanțat exclusiv prin PNRR care va fi dat în folosință. Construcția ar putea fi finalizată cu 6 luni mai repede decât termenul limită din contract. Termenul de finalizare a proiectului este luna iunie a anului 2026.
Lucrările s-ar putea finaliza până la final de 2024, urmând ca anul viitor să aibă loc dotarea și darea în folosință.
„Este un exemplu puternic și concludent de lucru bine făcut în sistemul de sănătate. Mi-ar plăcea să reținem că spitalul nou este construit de la zero și ridicat total în doar 6 luni, lucru imposibil fără fondurile din PNRR și fără un management eficient al acestui proiect” , a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.
Corpul nou de spital are 4 etaje și va găzdui secțiile de Cardiologie și Cardiologie Intervențională, Neurologie, Gastroenterologie și Chirurgie plastică și reparatorie.
Va avea, de asemenea, un bloc operator modern, dotat cu tehnologie de ultimă generație, dar și o parcare modernă semiautomatizată.
Corpul de spital a presupus o investiție de peste 400 de milioane de lei.
„Noul corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița se clădește în ritm de urgență, pentru că fiecare secundă înseamnă încă o șansă la viață pentru pacienții noștri. O construcție realizată prin PNRR, care devine model de bune practici”, a subliniat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.