15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

FOTO: Zeci de spații goale în zona istorică! Cum a ajuns zona zero a Bistriței să fie neatractivă pentru bussines-uri

Centrul Bistriței pare să nu mai fie atractiv pentru business-uri. Reporterii Bistrițeanul.ro au numărat nu mai puțin de 32 de spații unde au funcționat diverse business-uri, de la magazine la localuri, care acum sunt goale.

Reporterii Bistrițeanul.ro au luat la pas centrul istoric al Bistriței, zona zero unde, teoretic ar trebui să se înghesuie antreprenorii să-și expună business-urile. Am identificat 32 de spații goale unde au funcționat business-uri.

Multe dintre spațiile în care au funcționat diverse business-uri care acum sunt închise sunt chiar unul lângă celălalt. Se pare că atunci când un business își închide porțile și celelalte business-uri din apropiere sunt afectate. Și nu este greu de înțeles, întrucât, odată ce un magazin, spre exemplu, dispare, traficul și vadul din zonă scade, afectând și celelalte afaceri.

Prietenoase nu sunt nici chiriile percepute de cei care dețin spații în zona centrală, efortul pentru a susține plata cu chiria și utilitățile fiind destul de important și greu de dus pentru o afacere la început de drum sau care este fluctuantă.

Altădată zona centrală a orașului era un loc de interes pentru bistrițenii în căutare de haine elegante și nu numai. Și deschiderea mall-urilor în partea de sus a orașului pare să fi influențat negativ business-urile din inima orașului.

Mall-urile au devenit puncte de atracție majore datorită diversității de produse, a reducerilor constante, dar și datorită faptului că în aceeași incinta sunt mai multe magazine. De asemenea, un factor important este și shoppingul online care este acum la modă. Flexibilitatea de a face cumpărături oricând, de oriunde și diversitatea mult mai mare de produse disponibile precum și reducerile frecvente sunt un mare atu.

Centrul orașului Bistrița are un potențial enorm, a dovedit în trecut…însă pentru a-l valorifica este necesar un efort concertat din partea autorităților locale, proprietarilor de spații comerciale și antreprenorilor locali.

Patrisia Moldovan

Alexandra Moldovan

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Un rol important îl joacă organele de control, care fac eforturi remarcabile să te înjosească, să te calce în picioare, să caute orice mică problemă să îți poată da amendă de zeci de mii de lei, pentru nimic. Cu o satisfacție sadică îți scrie amenda. Cum ridică unul capul, cum tăbăresc pe el ca vulturii. Parcă e concurs între ei, care echipă de control închide mai multe afaceri. Asta de ce nu o spune nimeni? Eu personal cunosc mai multe persoane care au închis tot, au dat oamenii în șomaj și au plecat din țară pentru că s-au săturat să îi calce și să-i amendeze toate forurile posibile.

    • Acum 2 Luni, am fost amendat de ANPC pe nedrept, cu 7.500 lei. Dupa ce le-am transmis inspectorilor ca e gresita contraventia, mi-au spus asa: “am primit ordin de la Bucuresti, ca au ramas fara bani in buget si este nevoie pentru campanie electorala”.
      Caz in care, pe anul 2023, am platit catre Bugetul de stat sume in valoare de peste 40.000€, la doar 27 ani ai mei!
      Stiti ce am facut? Mi-am mutat afacerile cu sediul in Malta, astfel incat sa platesc 0 la statul Român. 😉

  2. Lipsa locurilor de parcare din centru a afectat activitățile comerciale. La fel vor fi afectate în tot orașul odată cu deschiderea liniei verzi. Vor fi favorizate magazinele și localurile cu parcare privata.

  3. Din punctul meu de vedere, asa va ajunge și Decebal și Andrei Muresanu și Năsăudului și toate zonele unde se vor „distruge” parcările. Sunt de acord cu pistele de biciclete, dar atâta timp cât distrugi parcari, zona nu va mai fi atractiva din punct de vedere comercial. Cei din afara Bistriței nu vor veni la cumpărături cu bicicleta, sa fim serioș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!