15 C
Bistrița
joi, septembrie 19, 2024

FOTO/VIDEO – A început anul universitar la Universitatea de Medicină „George Emil Palade” Tg Mureș, Extensia Bistrița: Un vis extrem de îndrăzneț devine realitate

În acordurile imnului Gaudeamus Igitur, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița a avut loc ceremonia de deschidere a anului universitar 2024-2025 pentru studenții Universității de Medicină George Emil Palade” din Târgu Mureș, Extensia Bistrița. 

Leonard Azamfirei, rectorul UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureș, a rostit primele cuvinte de bun venit studenților și autorităților prezente.

Cursurile extensiei Bistrița au fost inaugurate pentru a treia oară la Bistrița. Rectorul UMFST Extensia Bistrița a subliniat că aproape 4000 de studenți încep în acest an studiile – mai mulți ca niciodată în istoria universității.

Dintre cei 4000 de studenți, 244 sunt studenții extensiei Bistrița, iar 91 încep acum anul I.

Trebuie să avem așteptări realiste pentru un proiect de o asemenea anvergură. Fiecare dintre cei 244 de studenți reprezintă identități cu vise și năzuințe proprii, de la care orașul și țara așteptă ceva bun. Trebuie să știți că planurile noastre sunt foarte consistente și capătă o dimensiune concretă”, a remarcat Leonard Azamfirei.

Rectorul universității a reamintit că la Bistrița studenții de la Asistență Medicală se află în anul III. Extendia a ajuns cu Tehnica Dentară la anul II și cu studenții la specializarea Asistenți Farmacie – la anul II. 

La ceremonia de deschidere au participat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean BN, Gabriel Lazany, primarul ales al Bistriței, decanul profesor universitar doctor Ovidiu Cotoi, directorul extensiei Bistrița, și prefectul Teofil Cioarbă.

Mă încearcă o emoție majoră și un sentiment de mulțumire. Un vis extrem de îndrăzneț devine realitate. Proiectul de contruire a unui campus universitar pe strada Toamnei a fost aprobat. A intrat în perioada de precontractare. Vom avea aici la Bistrița o investiție de circa nouă milioane de euro. Va oferi cele mai bune condiții de studii și practică în noul campus universitar situat pe strada Toamnei, în locația fostului Centru de Plasament”, a precizat Emil Radu Moldovan. 

Continuăm să investim în educație, într-un viitor al copiilor aproape de „casă”. Clădirea de pe str. Toamnei a fost eliberată, după ce am ridicat 14 case de tip familial, Bistrița-Năsăud fiind județul fără niciun copil în orfelinate.

Clădim un campus universitar pentru studenți, în urma parteneriatului sănătos dintre Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Universitatea și-a deschis porțile în județul nostru în anul universitar 2022-2023. Acum a treia generație de tineri se pregătește pentru a acorda îngrijire medicală, la specializările: asistență medicală generală, farmacie și tehnică dentară. Mult succes celor 244 de studenți, în noul an universitar!”, a transmis președintele CJ BN Radu Moldovan.

Proiectul se află în faza de contractare și are drept obiective

Reabilitarea, modernizarea, extinderea spațiilor de studiu și echiparea clădirii UMFST – Extensia Bistrița;

Crearea a 500 de locuri pentru studenți, până la finalul proiectului;

Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii prin scăderea cu 75% a consumului total de energie primară.

Iată cum va arăta la final, campusul universitar al UMFST Extensia Bistrița: 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, facultatea de medicina din Tirgu Mures are un nivel de educatie foarte scazut, de la an la an si aici ma refer in special la facultate de medicina generala de 6 ani, de la Tg Mures, si asta datorita faptului ca majoritatea studentilor sunt slabi, deoarece admiterea este floare la ureche, de tipul grile pe care le inveti pe de rost, dintr-o singura materue!!!!!! Majoritatea studentilor de la Tg Mures sunt respinsii de la Medicina Cluj-Napoca, unde intr-adevar, admiterea este de departe cea mai grea din tara!
    Ar fi fost util daca Raducu ar fi adus extensia Cluj la Bistrita, dar asa cu facultati de categoria B, cum este cea de la Tg Mures, si nu A cum este cea de la Cluj sau Bucuresti, nu prea avem cu ce ne lauda.
    Cel mai probabil, studentii acestei extensii provin de la Sportiv, Infoel, Moisil sau Sanitar.
    S-a intrat pe baza de dosar oare???
    Trist este ca viitorii asistenti medicali vor fi cel mult mediocri, din pacate. Totusi putin mai buni decat cei fara Bac, cum sunt cei de la Henri Coanda care nici nu stiu scrie in limba romana. Asta asa, ca sa vedem jumatatea plina a paharului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!