9.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

Gestul de suflet al unei bistrițence – oferă servicii de curățenie, pentru a le face viața mai bună bătrânilor : „Iubesc ceea ce fac!”

Ionela, o bistrițeancă din Ocnița oferă servicii de curățenie pentru a-i ajuta pe bătrânii rămași ai nimănui. Aceasta mărturisește că lucrează de mult cu bătrânii și o emoționează lipsurile pe care le au, motiv pentru care s-a și hotărât să îi ajute.

Ionela, o femeie din Ocnița (comuna Teaca) oferă servicii de curățenie pentru a-i ajuta cu produse de îngrijire pe bătrânii grav bolnavi, care au rămas ai nimănui. Și-a oferit serviciile de curățenie pe un grup de pe o rețea de socializare, iar ajutorul nu a întârziat să apară.

Bistrițenii nu au apelat la serviciile sale de curățenie, în schimb au mers la căminul de bătrâni și au donat acolo diverse produse, care să le facă viața mai bună.

„Mă doare sufletul pentru bolnavii care nu au. Neavând uneori produsele necesare pentru îngrijirea lor, aceștia fac escare sau tot felul de complicații. Și asta doare. Mi-am luat inima în dinți și am făcut apel către oameni. Sunt sigură că mai există empatie în lumea asta și oameni doritori care dau fiecare din puținul lor”, spune Ionela, pentru Bistrițeanul.ro.

De un deceniu, Ionela se dedică vârstnicilor bolnavi

Ionela lucrează de mult timp cu bătrânii. Timp de opt ani a fost angajata Primăriei Teaca ca asistent personal pentru o bătrânică cu handicap. Apoi a intrat în șomaj timp de un an, ajungând să facă curat în casele oamenilor în tot acest timp.

În luna februarie a acestui an, aceasta a câștigat un concurs la Unitatea de Asistență Medico-Socială din comuna Teaca, pe postul de infirmieră. În acea unitate, Ionela nu îngrijește doar persoane în vârstă. Sunt și persoane mai tinere pe care le ajută primăria.

Chiar dacă meseria în sine nu este ușoară, mulțumirea pe care o primește fie printr-un zâmbet, fie printr-un simplu “Mulțumesc”, este de ajuns pentru Ionela:

„Nu e ușor. Când îi văd pe ei, îmi aduc aminte că suntem atât de trecători pe acest pământ, asta din punct de vedere psihic… fizic. Însă, după ce îmi termin treaba și le văd mulțumirea din priviri, simt că sunt utilă și fericită. Iubesc ceea ce fac.”

Nu este prima dată când Ionela reacționează la strigătul de ajutor al oamenilor. S-a implicat și pentru o fetiță cu o malformație, care avea nevoie de o intervenție. Și atunci și-a oferit serviciile de curățenie pentru a o ajuta pe fetiță.

“Odată am auzit de cazul unei mămici care a făcut apel pentru a aduna bani care i-ar ajuta fetița să scape de o malformație numită în popor “buză de iepure”. Bineînțeles că prea mulți bani nu aveam ca să îi ofer eu, așa că am decis tot așa, să fac curat în schimbul unei donații. M-a solicitat o doamnă cu posibilități. Moment în care am plecat la Bistrița și am lucrat o zi întreagă”, își amintește femeia.

 

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!