19.4 C
Bistrița
vineri, septembrie 20, 2024

FOTO: 100 de copilași din Bistrița-Năsăud au „pășit” vara aceasta în minunata lume a cărților, în cadrul unui atelier inedit

Vara aceasta, peste 100 de școlari și preșcolari din județul nostru au ascultat povești și au participat la fel și fel de activități interesante, în cadrul atelierului de literație „Veste de PoVeste”, organizat de Cristina Palage, profesor pentru învățământul preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” din Bistrița.

Dragostea pentru copii și lectură au determinat-o pe Cristina Palage, profesor pentru învățământul preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” din Bistrița, să organizeze un atelier inedit – „Veste de PoVeste”.

În această vacanță au trecut pragul atelierului aproximativ 100 de copii, din întreg județul, care au răsfoit cărți, au ascultat povești și au lucrat pe conținuturile acestora prin joc și diferite tehnici de literație. La final de ateliere am fost încântată să aud vești bune în dreptul copiilor, din partea acestora și a părinților! A fost încurajator!

A fost o vară de poveste!”, a explicat aceasta pentru Bistrițeanul.ro.

La activități, care s-au derulat în incinta spațiului de joacă Arca Park din Unirea, au participat în total patru grupe de copii, două de preșcolari și două de școlari.

,,Pot spune că a fost un proiect schițat după sufletul meu, ghidat după dragostea pentru copii și lectură, centrat pe nevoile lor privind literația și descoperirea unor texte frumoase, pline de valoare! Odată descoperite aceste texte, au fost scotocite prin ochii și mintea copiilor sub umbrela unor tehnici și metode de literație privind ariile de intervenție asupra textelor: Conștientizarea fonologică și fonemică, Decodare și fonetică, Vocabularul, Fluența.

Daniela Stoicescu, președintele asociației InfinitEdu, a fost un sprijin pentru mine în inițierea acestui proiect, și îi mulțumesc! Este o doamnă minunată, care are mereu tolba de povești la ea, și în orice moment poți învăța ceva în prezența ei!”, ne-a mai spus Cristina Palage, care face parte din Asociația InfinitEdu, fiind mentor în literație.

Aceasta este de părere că cel mai prețios și frumos lucru este să investești în educația copiilor.

Să lucrez cu copiii… este o împlinire pentru mine, o motivație ce cuprinde, nu doar creșterea și dezvoltarea copiilor în dreptul educației și a personalității, ci și investiția în omul mic din etapa timpurie a vieții. Cel mai frumos și prețios este să investești în viețile copiilor! Sămânța plantată la timpul potrivit va da rod în etapele vieții, pentru că orice lucru de sub ceruri își are vremea lui!”, a mai adăugat.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!